Cheesecake s tri vrste sira i dulce de leche preljevom

Cheesecake je omiljeni kolač koji se posebno dobro uklapa u lagane proljetne i ljetne jelovnike. Riječ je o savršenom desertu koji malo koga ostavlja ravnodušnim. Savršen spoj prozračne kreme od sira i osvježavajućeg voćnog preljeva dobitna je kombinacija koja cheesecake čini jednom od najprofinjenijih poslastica svih vremena. Svaka svjetska kuhinja ima svoju verziju cheesecakea, a danas je najpoznatija ona iz New Yorka.

Vrsta sira koja se koristi za ovaj kolač nije važna dok god je sir kremast, a kad ga pomiješamo sa šećerom i, u nekim slučajevima, s jajima, pretvara se u slasni desert.

CHEESECAKE S TRI VRSTE SIRA I DULCE DE LECHE PRELJEVOM

Recept Zare Home koji vam donosimo u nastavku sadrži tri vrste sira – američki, njemački i talijanski – i nema jaja. Torta nije teška i savršena je za vruće ljetne dane. Ako želite dobiti lakšu podlogu, umjesto u mikseru kekse usitnite u mužaru ili ih tucite drvenim valjkom. Rezultat će biti prozračna podloga koja se ne lijepi.

SASTOJCI:
  • 180 g digestive zobenih keksa
  • 80 g maslaca
  • 250 g mascarponea
  • 250 g posnog ili svježeg sira
  • 350 g kremastog sira kao što je namaz Philadelphia
  • 150 g kristalnog šećera
  • naribana korica jednog limuna
  • sok od jedne limete
  • 3 lista želatine
  • 2 žlice toplog slatkog vrhnja ili mlijeka
  • 1 mango
  • 1 žličica šećera
  • 1 marakuja
  • 4 žlice kreme dulce de leche ili džema od šumskog voća kao prilog
PRIPREMA:
  • Otopite maslac bez da zagori i dodajte isjeckane kekse. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  • U kalup (ne treba biti odvojiv) stavite kekse i žlicom pritišćite smjesu dok ne dobijete kompaktnu i homogenu smjesu.
  • Ostavite u hladnjaku.
  • Namočite listove želatine u vrlo hladnoj vodi.
  • Izmiksajte tri vrste sira i kristalni šećer. Kada dobijete homogenu smjesu, dodajte koricu od limuna i sok od limete.
  • U čaši otopite namočenu želatinu i ulijte u dvije žlice zagrijanog vrhnja ili mlijeka. Pomiješajte s tri žlice mješavine sira i miješajte.
  • Promiješajte sve zajedno i stavite mješavinu u kalup na podlogu od keksa.
  • Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati da se ohladi.
  • Nakon toga, izvadite tortu iz hladnjaka, zagrijte kremu dulce de leche i polijte po vrhu.
  • Poslužite s mangom isjeckanim na komadiće, pomiješanim s pulpom marakuje i žličicom šećera ili drugim džemom po želji.

 

Foto: Zara Home

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads