Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine čini ovaj recept za lagani i brzi obrok punim pogotkom. Avokado, bogat zdravim masnoćama i antioksidansima, osigurat će tijelu zaštitu od starenja, stresa, potaknuti brže sagorijevanje kalorija i ujedno vas zdravo zasititi. Bezglutenska tjestenina izbor je za sve gurmane i često za njom posegnemo jer predstavlja brzo rješenje za zasitan obrok. U kombinaciji s aromatičnim biljem i neizostavnim, kvalitetnim maslinovim uljem, ovi nesvakidašnji špageti zacijelo će mnogima postati drago jelo na jelovnicima i obrok za užitak.
Kremasti špageti s avokadom
Sastojci:
- 400 grama bezglutenskih špageta
- 2 svježa avokada
- sok od svježeg limuna
- 2 jušne žlice svježeg bosiljka, usitnjenog
- ½ čajne žličice limunove korice
- 2 režnja češnjaka, grubo mljevenih
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- ½ čajne žličice himalajske soli
- svježe mljeveni papar
- limun, svježe isjeckani bosiljak, ribani parmezan i papar – za posipanje
Priprema:
Skuhajte špagete.
U multipraktiku ili blenderu miješajte avokado, sok i koricu limuna, češnjak, maslinovo ulje, bosiljak, sol i papar sve dok ne dobijete jednoličnu, kremastu smjesu.
Umaku dodajte vodu u kojoj su se kuhale špagete, kako biste dobili željenu gustoću i ponovno izmiješajte u multipraktiku dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta.
Po potrebi, dodajte još vode i začina, ovisno o ukusu.
Procijedite špagete, u vrući lonac stavite prvo umak, a zatim i tjesteninu, te dobro promiješajte.
Poslužite s komadićem limuna, bosiljkom i paprom te po želji pospite svježe ribanim parmezanom.
Dobar tek!