Aglio, olio e peperoncino

Aglio, olio e peperoncino klasik je talijanske kuhinje, jelo koje u svojoj jednostavnosti nosi nevjerojatnu snagu okusa. Ovaj klasični recept u kojem dominiraju mediteranski okusi utjelovljuje filozofiju “manje je više”. Naime, ne zahtijeva dugu pripremu niti složene tehnike, već poziva na uživanje u svakom trenutku pripreme. Ovo jelo ujedno je i savršen primjer kako uz malo možete postići puno. Spoj ljutih papričica, aromatičnog češnjaka i visokokvalitetnog maslinovog ulja pretvara običnu tjesteninu u pravo kulinarsko remek-djelo. Savršeno se uklapa u svaki trenutak, bilo da tražite brzi obrok nakon napornog dana ili želite zadiviti goste nečim jednostavnim.

Ono što ovo jelo čini posebnim je i njegova autentičnost – korijeni mu sežu duboko u talijansku tradiciju, a svaki zalogaj priča priču o mediteranskom načinu života. Oda je to talijanskoj filozofiji hrane, koja slavi jednostavnost i kvalitetu izvornih sastojaka. Savršeno za sve koji žele uživati u intenzivnim okusima uz minimalan trud.

Aglio, olio e peperoncino donosi na stol toplinu i strast Italije.


Aglio, olio e peperoncino

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 češnjak
  • 100 g ljutih papričica
  • 200 g bezglutenske tjestenine


Priprema:

  1. Tjesteninu bez glutena skuhajte prema uputstvu na pakiraju.
  2. Češnjak ogulite i stavite ga u dublju tavu zajedno s ljutim papričicama i maslinovim uljem.
  3. Pirjajte 10-ak minuta.
  4. Umiješajte skuhanu tjesteninu i poslužite.

Tinktura češnjaka: drevni tibetanski lijek za revitalizaciju organizma

Maslinovo ulje njeguje i štiti kožu i kosu

Dobrobiti ljutih papričica

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads