Ako želite slatki desert bez ugrožavanja zdravlja, istražite svijet brzih i zdravih deserata. Bez obzira želite li nešto kremasto, voćno ili čokoladno, postoji recept koji će zadovoljiti vaše potrebe u nekoliko minuta. Jednostavni petominutni voćni sorbet ili bogati okus čokoladnih kuglica koje se ne peku mogu biti pravi izbor. Otkrit ćete da su ovi deserti jednostavni za pripremu i dobri za zdravlje.
Bilo koji od ovih recepata odlučite isprobati – svaki jamči pravu poslasticu..
Petominutni voćni sorbet
Osvježavajući voćni sorbet možete pripremiti u pet minuta koristeći samo tri sastojka: smrznuto voće, malo meda i sok od limuna. Odaberite svoje omiljeno smrznuto voće poput jagoda, manga ili mješavine bobica. Ovo voće je bogato vitaminima i antioksidansima, čineći ovaj desert ukusnim i zdravim.
U blenderu pomiješajte dvije šalice odabranog voća, žlicu meda i malo soka od limuna. Miksajte dok ne postane glatko. Povremeno promiješajte.
Poslužite odmah za najbolju teksturu i uživajte u osvježavajućem desertu bez grižnje savjesti.
Bonus savjet: Provjerite katalog trgovina kako biste isplanirali kupovinu, usporedili cijene i iskoristili popuste na proizvode koje redovito koristite.
Čokoladne kuglice bez pečenja
Uživajte u jednostavnosti bogatih čokoladnih kuglica bez pečenja, čija priprema zahtijeva minimalan napor. Trebat će vam tamna čokolada, kokosovo mlijeko i premazi poput kakao praha, sjeckanih orašastih plodova ili ribanog kokosa.
Otopite čokoladu s kokosovim mlijekom dok ne postane glatko. Ohladite smjesu dok ne postane čvrsta za oblikovanje kuglica. Uvaljajte kuglice u odabrane premaze.Ove kuglice nisu samo ukusne, već su i bogate antioksidansima iz tamne čokolade i zdravim mastima iz kokosovog mlijeka.
Veganski kolačić
Za veganske kolačiće, koristite osnovne sastojke poput zrelih avokada i bademovog brašna za sočnost.
- Brašno od badema (pruža osnovu bez glutena)
- Kakao prah (dodaje dubok okus čokolade)
- Kokosovo ulje (zamjena za maslac i dodaje vlagu)
- Javorov sirup (daje prirodnu slatkoću)
- Laneno brašno (zamjena za jaja, povezuje sastojke)
Ovi sastojci donose klasičnu teksturu i okus browniesa te obogaćuju desert hranjivim tvarima. Brašno od badema i laneno brašno povećavaju unos omega-3 masnih kiselina i vlakana.
Provjerite je li pećnica prethodno zagrijana na pravu temperaturu za ravnomjerno pečenje. Odaberite sastojke na biljnoj bazi za bolji okus i nutritivnu vrijednost. Zamijenite tradicionalna jaja gnječenim bananama ili jabučnim pireom za povezivanje sastojaka i dodavanje prirodne slatkoće. Nemojte previše miješati smjesu; miješajte samo dok se sastojci ne sjedine.
Čokoladice s kikirikijem
Pripremite domaće kremaste kockice od kikirikija s tamnom čokoladom, prirodnim kikiriki maslacem, medom i prstohvatom soli. Otopite čokoladu, obložite kalupe, stvrdnite u zamrzivaču. Napunite kikiriki smjesom i prekrijte čokoladom. Ponovno zamrznite. Ovaj desert je bogat zdravim mastima i kontroliranom slatkoćom.
Čokoladni mousse od avokada
Pomiješajte nekoliko zrelih avokada, kakao prah, ekstrakt vanilije i zaslađivač po izboru. Dodajte malo kokosovog mlijeka za bogatiji okus. Ovaj desert možete pripremiti na brzinu, a usto je bogat vlaknima i antioksidansima.
Jednostavan sladoled od kokosa
Za jednostavan kokosov sladoled trebat će vam kokosovo mlijeko, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Pomiješajte sve sastojke i zamrznite.
Sada imate recepte za pripremu ukusnih, zdravih deserta u nekoliko minuta. Bilo koji recept da odlučite probati – svaki od njih jamči pravu poslasticu..