Raspucanci bez glutena

Raspucance vole svi, to je činjenica. U našoj obitelji pije nekoliko godina raspucanci su postali blagdanski keksići, ali i ne samo blagdanski. Pa zašto onda ne napraviti i bezglutensku varijantu ovih divnih keksića koji se doslovno tope u ustima?


Raspucanci bez glutena

Sastojci:

  • 150g bezglutenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 80 g kristal šećera
  • 50 g maslaca (omekšalog)
  • 110 g čokolade za kuhanje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje

Za uvaljati keksiće:

  • kristal šećer
  • šećer u prahu

Priprema:

Brašno, prašak za pecivo, kakao i šećer pomiješati.

Dodati otopljenu čokoladu i maslac i ostale sastojke.

Kratko mikserom izraditi u glatko tijesto pa prekriti folijom i ostaviti da odmori 30 minuta na hladnom mjestu.

Rukama raditi male kuglice pa ih uvaljati u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.

Peći 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C.

Bezglutenske vrste brašna


* recept je preuzet sa stranice “Recepti bez glutena by Vio”

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads