Bio&bio ambasadorica, Marina Brekalo, donosi recept za ukusne veganske i raw čokoladice. Tamne s mangom i narančom te bijele s limunom i lavandom. Isprobajte ih i uživajte u okusima!
*
Tamne čokoladice s mangom i narančom
Sastojci:
- 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
- 3 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 žličice tamarija
- 1/8 žličice burbon vanilije
- 1 žličica suhe naribane narančine korice
- 1 žlica sitno izrezanog suhog manga
Bijele čokoladice s limunom i lavandom
Sastojci:
- 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
- 2 žlice lukuma praha
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1/4 žličice tamarija
- 1/4 žličice soka od limuna
- 1/8 žličice burbon vanilije
- 1 kap eteričnog ulja lavande
- 1 žličica naribane suhe korice od limuna
- 1/2 žličice cvjetića lavande
Priprema:
U rastopljeni kakao maslac dodajte sve sastojke osim narančine korice i suhog manga ako radite tamne ili korice limuna i cvjetića lavande ako radite bijele čokoladice. Sastojke dobro izmiješajte do svilenkaste teksture.
Tekuću tamnu čokoladu izlijte u silikonske kalupe za muffine u debljini od 1 cm i pospite komadićima suhog manga i narančine korice. Bijele čokoladice izlijte na isti način i pospite limunovom koricom i cvjetićima lavande.
Čokoladice ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
Izvadite ih iz kalupa i uživajte.
Čuvajte u hladnjaku dobro umotane u papir do nekoliko dana.
Napomena: navedeni sastojci dovoljni su za šest tamnih i šest bijelih čokoladica.
*