Crne i bijele sirove aromatične čokoladice

Bio&bio ambasadorica, Marina Brekalo, donosi recept za ukusne veganske i raw čokoladice. Tamne s mangom i narančom te bijele s limunom i lavandom. Isprobajte ih i uživajte u okusima!

*


Tamne čokoladice s mangom i narančom

Sastojci:

  • 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1/2 žličice tamarija
  • 1/8 žličice burbon vanilije
  • 1 žličica suhe naribane narančine korice
  • 1 žlica sitno izrezanog suhog manga


Bijele čokoladice s limunom i lavandom

Sastojci:

  • 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
  • 2 žlice lukuma praha
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1/4 žličice tamarija
  • 1/4 žličice soka od limuna
  • 1/8 žličice burbon vanilije
  • 1 kap eteričnog ulja lavande
  • 1 žličica naribane suhe korice od limuna
  • 1/2 žličice cvjetića lavande


Priprema:

U rastopljeni kakao maslac dodajte sve sastojke osim narančine korice i suhog manga ako radite tamne ili korice limuna i cvjetića lavande ako radite bijele čokoladice. Sastojke dobro izmiješajte do svilenkaste teksture.

Tekuću tamnu čokoladu izlijte u silikonske kalupe za muffine u debljini od 1 cm i pospite komadićima suhog manga i narančine korice. Bijele čokoladice izlijte na isti način i pospite limunovom koricom i cvjetićima lavande.

Čokoladice ostavite u hladnjaku barem sat vremena.

Izvadite ih iz kalupa i uživajte.

Čuvajte u hladnjaku dobro umotane u papir do nekoliko dana.

Napomena: navedeni sastojci dovoljni su za šest tamnih i šest bijelih čokoladica.

*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.