Sve do ovog mini lockdowna novogodišnji blagdani bili su prigoda za druženje i češće posjete dragih gostiju. Ove godine bit će to dani kada ćemo se najviše posvetiti svojoj obitelji i najbližem krugu prijatelja. A glavne zvijezde tih svečanih dana koje ćemo ipak nastojati provesti u spokoju i dobrom raspoloženju, razne su delicije i slastice. Stoga je važno napraviti kolače od prirodnih sastojaka koji će biti ukusni dodaci bez narušavanja zdravih navika i zdravijeg života kojem težimo.
Isprobajte zato ove bezglutenske raspuknutiće kojima ćete zasigurno razveseliti i oduševiti svoju obitelj.
BEZGLUTENSKI RASPUKNUTIĆI
Sastojci:
• 200 g tamne čokolade
• 80 g kokosovog ulja
• 100 g kokosovog šećera
• 2 žlice chia sjemenki natopljenih u 4 žlice hladne vode
• 1 jušna žlica arome vanilije
• 50 g rižinog brašna
• 50 g kokosovog brašna
• 100 g bademovog brašna
• 1 jušna žlica kakaa
• 1 prašak za pecivo
• kokosov šećer za valjanje
Priprema:
Čokoladu otopite na pari.
U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije i sve sjedinite.
Zatim dodajte chia sjemenke koje ste prethodno natopili u vodi 10 minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.
Suhe sastojke prebacite u smjesu s čokoladom i miksajte dok se sve ne sjedini.
Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer.
Pecite kuglice 10 minuta u tepsiji na masnom papiru u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi 180°C.
Prije vađenja kuglica s tepsije pustite neka se prvo ohlade i malo stvrdnu.
Uživajte i dobar tek!
Bezglutenski kolačići za novogodišnje slavlje
Najbolje bezglutenske palačinke
Kako izbjeći gluten: lista dozvoljenih i zabranjenih namirnica