Bezglutenski čokoladni kolačići

Sve do ovog mini lockdowna novogodišnji blagdani bili su prigoda za druženje i češće posjete dragih gostiju. Ove godine bit će to dani kada ćemo se najviše posvetiti svojoj obitelji i najbližem krugu prijatelja. A glavne zvijezde tih svečanih dana koje ćemo ipak nastojati provesti u spokoju i dobrom raspoloženju, razne su delicije i slastice. Stoga je važno napraviti kolače od prirodnih sastojaka koji će biti ukusni dodaci bez narušavanja zdravih navika i zdravijeg života kojem težimo.

Isprobajte zato ove bezglutenske raspuknutiće kojima ćete zasigurno razveseliti i oduševiti svoju obitelj.


BEZGLUTENSKI RASPUKNUTIĆI

Sastojci:

•    200 g tamne čokolade
•    80 g kokosovog ulja
•    100 g kokosovog šećera
•    2 žlice chia sjemenki natopljenih u 4 žlice hladne vode
•    1 jušna žlica arome vanilije
•    50 g rižinog brašna
•    50 g kokosovog brašna
•    100 g bademovog brašna
•    1 jušna žlica kakaa
•    1 prašak za pecivo
•    kokosov šećer za valjanje


Priprema:

Čokoladu otopite na pari.

U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije i sve sjedinite.

Zatim dodajte chia sjemenke koje ste prethodno natopili u vodi 10 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.

Suhe sastojke prebacite u smjesu s čokoladom i miksajte dok se sve ne sjedini.

Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer.

Pecite kuglice 10 minuta u tepsiji na masnom papiru u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi 180°C.

Prije vađenja kuglica s tepsije pustite neka se prvo ohlade i malo stvrdnu.

Uživajte i dobar tek!

Bezglutensko čudo od kruha

Bezglutenski kolačići za novogodišnje slavlje

Najbolje bezglutenske palačinke

Kako izbjeći gluten: lista dozvoljenih i zabranjenih namirnica

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.