ZGOGOSI ZNAJU KAKO – Djeca u vrtićima će se uskoro, a neka već od sutra, družiti s dupinom, žapcem i medom – dupinom koji voli jesti papir, žapcem koji voli staklo te medom koji jede sve što ne mogu oni, dakle biootpad!
Veselo i edukativno je jutros bilo na Zrinjevcu gdje su zagrebački vrtićanci i osnovnoškolci uz glazbu i ples sudjelovali u programu kojim je najavio podjelu spremnika u obliku životinja za odvajanje otpada u zagrebačkim vrtićima
U ekopredstavi s maskotom Zgogom, društvenim igrama Ekodrom i Ekoforija, utrci s metlama, zanimljivim radionicama i bojanju maski su sudjelovali mališani kako bi ih se na zabavan način potaknulo na odvojeno prikupljanje otpada.
Otpad je korisna sirovina, a to najbolje shvaćaju djeca. Iz malenoga se trn oštri. Nema cjelovita sustava rješenja otpada u Zagrebu bez odvojenog prikupljanja rekao je gradonačelnik Milan Bandić i potom zahvalio suradničkome timu koji je na ovome projektu radio proteklih godinu i pol dana.
Obraćajući se djeci, zamjenica gradonačelnika i voditeljica Projektnog tima Olivera Majić je naglasila da je najveća nagrada koja se recikliranjem može dobiti očuvanje našeg grada i prirode. Posebno hvala vašim tetama i učiteljicama koje vas uče odgovornomu ponašanju prema prirodi.
Podjela spremnika za unutarnje prostore ustanova kreće sutra, najavio je direktor Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom Igor Zgombadodajući kako je potpisan okvirni sporazum za 250 kompleta spremnika, naručeno ih je 150, a 127 gradskih vrtića je iskazalo interes za njih. Ostali će se podijeliti ekoškolama.
Ova današnja kampanja je namijenjena djeci, našoj ciljnoj skupini čiji uzrast i kognitivnu sposobnost moramo uvažavati jer oni mogu na najbolji način sve nas senzibilizirati za odvojeno prikupljanje otpada, objasnila je Olivera Majić i dodala da su spremnici potpuno sigurni za djecu i dio su Plana izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba za razdoblje od 2018. do 2021.
ZGOGOSI znaju kako! – edukativno – zabavni program na Zrinjevcu
Izdvojeno
Aglio, olio e peperoncino klasik je talijanske kuhinje, jelo koje…
Patlidžan je svestrano povrće široko rasprostranjeno u svim svjetskim kuhinjama.…
Bundeva je bogata hranjivim tvarima, a budući da sadrži samo…
Voditeljica i spisateljica Marijana Perinić priprema drugu emisiju nove, 12.…
Prehrana bogata ribom krije mnoge vrijedne sastojke poput proteina, omega-3…
Nagrađujemo
DOBITNIK: NIKOLA GRUBIŠIĆ
DOBITNICE: ZUZANA PERUŠKO, Pula; LIDIJA BLAŽIČKO, Radoboj; MARTINA MOGOROVIĆ ŠESTAN,…
DOBITNICA: VIŠNJA FIRŠT, Zagreb
DOBITNICA: SMILJA RIBIĆ, Zagreb
DOBITNIK: JAN BERGER, Zagreb
Kategorije
Stigli su hladniji, tmurni dani koji sa sobom često donose…
Medenu vodu čini jušna žlica meda rastopljena u čaši vode.…
Štucanje ili singultus (od lat. riječi singult = hvatati dah dok jecate)…
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti…
Osim za pripremu osvježavajućeg čaja, matičnjak (lat. Melissa officinalis L.) ili…
Newsletter
Želim saznati ekskluzivne vijesti.