Spirulina blue – plavo kao Jadransko more

Naša kolumnistica Tijana Piljan Maretić (Putuj sa mnom), preselivši se u Hong Kong pokrenula je firmu Cro Gourmet, promovirajući Azijcima naše proizvode. Riječ je o pravim mediteranskim delikatesama, organskim proizvodima zbog čega je i sam moto firme “Let’s keep it natural”.

Na svom Instagram profilu @crogourmethk  svakodnevno objavljuje zdrave obroke koje sama priprema. Spretno kombinira azijsku i hrvatsku hranu i začine, a ono što nas je posebno privuklo ovaj put su jela sa plavom spirulinom.

Plava spirulina prirodni je ekstrakt fikocijanina, plavog pigmenta koji se nalazi u modrozelenoj mikroalgi Spirulini (Arthrospira platensis). Baš kao što klorofil biljkama daje zelenu boju, fikocijanin je zaslužan za posebnu plavkastu nijansu spiruline. Za razliku od zelene spirukine koja ostavlja okus ribe u ustima, plava spirulina toga nema pa se lakše kombinira s raznim jelima.

U nastavku vam donosimo recepte po preporuci Cro Gourmeta. Uživajte u pripremi i kušanju!

@crogourmethk

Banana blue Spirulina Nice-cream

Sastojci:

2 smrznute banane
1 jedna čajna žličica plave spiruline
2 čajne žličice pahuljica od quinoje
2 žlice bademovog mlijeka

Priprema:

Smrznute banane, pahuljice od quinoje i bademovo mlijeko blendajte zajedno dok se sve ne poveže. Dodajte plavu spirulinu i nastavite blendati dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Kada je gotov, sladoled ukrasite po vlastitom ukusu, ili po mom ukusu… Ja sam dodala smrvljene pistacije, tamnu čokoladu i borovnice. Uživajte!

@crogourmethk

Plavi chia puding

Sastojci:

Chia sjemenke

Kokosovo mlijeko

1 smrznuta banana

2 čajne žličice pahuljica od quinoje

1/4 čajne žličice plave spiruline

borovnice

bademi

krema od lješnjaka

Priprema:

Pomješajte chia sjemenke i kokosovo mlijeko. Pustite ih u hladnjaku preko noći da dobijete fini puding.

Preko chia pudinga prelit  ćete fini nice-cream: izblendajte bananu. quinoja pahuljice i spirulinu. Puding ukrasite kremom od lješnjaka, borovnicama i bademima.

@crogourmethk

Veganska torta s plavom spirulinom koja se ne peče

Sastojci za koru:

3 šalice zobi

1 šalica organskih sušenih smokava

prstohvat cvijeta soli

 

Sastojci za nadjev:

300g indijskih oraščića

1 šalica punomasnog kokosovog mlijeka

1 čajna žličica agavinog sirupa

1 čajna žličica agar-agara

2 čajne žličice plave spiruline

prstohvat cvijeta soli

 

Ostali dodaci za dekoraciju torte:

tamna čokolada 85%

bademi

kokosovo brašno

borovnice

šipak…

 

Ostavite sve sastojke da se povežu i uživajte u ovoj finoj i zdravoj slastici. Dobar tek!

@crogourmethk
@crogourmethk

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads