Krem juha od bundeve s curryjem

Bundeva po svemu podsjeća na jesen. Izvana je zagasito žuta, iznutra baršunasto meka, a mirisom je slatkasta. Ona je ljekovita biljka čiji je jestivi mesnati dio bogat zdravim sastojcima.

Bundevu bi u svoju ishranu trebali uključiti bolesnici od šećerne bolesti, gihta, reumatizma ili pretili. Postoji puno ukusnih načina kako se bundeva može pripremiti. Od pita i kolača do juha i umaka.

Za vas smo odabrali recept kako pripremiti krem juhu od bundeve začinjenu curryjem. Juha od bundeva može biti savršena večera. Obrok je za 4 osobe, a predviđeno vrijeme pripreme 25 minuta.

Krem juha od bundeve s curryjem

Sastojci:

  • 1 mali luk, nasjeckan
  • 1 čajna žlica maslinovog ulja
  • 2 šalice temeljca od povrća
  • 1 i ½ šalica svježe, kuhane bundeve
  • 1 jušna žlica limunovog soka
  • 1 čajna žlica curryja u prahu
  • 1 čajna žlica smeđeg šećera ili agavinog nektara
  • ½ čajne žlice soli (po želji)
  • malo bibera
  • ½ šalice domaćeg kiselog vrhnja
  • sjeckani peršin (po želji)

Priprema:

U loncu za pirjanje, na srednjoj jačini vatre, popecite luk u maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim dodajte temeljac od povrća, kuhanu bundevu, sok od limuna, prah curryja, smeđi šećer, sol po želji i biber, promiješajte i pustite da zavri.

Smanjite jačinu vatre, pokrijte lonac i pustite neka krčka 15 minuta. Umiješajte domaće kiselo vrhnje. Za to vrijeme još uvijek održavajte toplinu. Ukrasite peršinom ako želite.

Uživajte u finoj sezonskoj krem juhi!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads