Grčevito kontroliramo ili opušteno živimo svoj život?

Kada nam nedostaje povjerenja u druge, to je najčešće znak da nemamo povjerenja u sebe. Dobar dio straha koji osjećamo kada razmišljamo o povjerenju (prema situaciji ili osobi), dolazi iz uvjerenja da nećemo biti dobro ako se to ponovno dogodi. Strahujemo da ćemo biti emocionalno shrvani tim gubitkom, sramom i osjećajem poniženosti zbog (ponovnog) nasamarivanja. Kao rezultat svega toga strahujemo od gubitka samopouzdranja. Strah može biti tako golem i neshvatljiv da nas natjera da slične situacije izbjegavamo po svaku cijenu. No, umjesto da se usredotočimo na to zašto ne bismo bili dobro, važno je znati zašto bismo bili dobro i još uvijek moći živjeti dobar život bez druge osobe.

Snažno povjerenje znači angažman, predanost, odgovornost, inovacije, te u konačnici rezultate koji premašuju očekivanja. Snažno povjerenje nam donosi uspjeh i dobrobit. Kada se međusobno pouzdamo, ideje i informacije brzo i slobodno protječu. Otvoreni smo, kreativni i podržavamo druge. Otkrit ćemo da smo sretniji i mirniji kada možemo prihvatiti ono što se dogodilo umjesto da se stalno borimo za promjenu stvari.

“Doživjet ćeš ponekad razočaranje zbog povjerenja položenog u nekoga i to će za tebe imati strašne posljedice. Ali strašnije od toga može biti to da nikad nikome ne vjeruješ.

Bez povjerenja, bez vjere, mi smo kao strojevi, nezainteresirani i nesposobni da istinski ulažemo sebe u nešto dostojno života. Bez povjerenja svijet je hladno, grubo i mučno osamljeno mjesto.

Najbolji način da znamo kad ćemo vjerovati, a kad ne, jest da imamo pouzdanja u sebe. Znati kako izgleda uživati povjerenje drugih pomoći će ti da znaš kome sâm možeš vjerovati.

Neke od najboljih i najvrjednijih stvari koje možeš iskusiti nemaju garanciju. Iako trebamo biti pažljivi, također je važno da budemo sposobni vjerovati. Ne poklanjaj svoje povjerenje isprazno ili neodgovorno, ali ga poklanjaj. Jer bez povjerenja ne postoji uistinu ništa što je vrijedno sačuvati.”

Ralph Marston

Imati povjerenje…

Povjerenje je vjerovanje da život uvijek brine o vama, da ste dio veće sile koja stvara svjetove. Da niste sami, niste odvojeni od ljubavi, života, sreće. Kada imate takvu namjeru onda to i jest tako jer ste vi kreator svojeg života. Život postaje ljepši, lakši jer niste opterećeni brigama, strahovima i kontrolama.

Kontrole i frikovi

Kontrole imamo svi, samo je pitanje do koje mjere kontroliramo sebe, ljude oko sebe, situacije i ishode. Jesmo li smo takozvani kontrol frikovi u potpunom grču ili smo ležerna spontana osoba?

U svakom slučaju, kontrola je zapravo nepovjerenje u život, u tijek, u sebe kao kreatora vlastitog života. Nepovjerenje uzrokuje potrebe za upravljanjem na način da žurimo, nerviramo se, bojimo se, kočimo kada ne treba, brinemo kakva će biti budućnost i slično. Zbog toga smo energetski usmjereni ili unatrag ili unaprijed, a sadašnji trenutak u kojem leži sva naša moć ostaje isprazan.

Samo akcija koja je napravljena u pravom trenutku s pravom energijom ima maksimalan učinak.

Umijeće opuštanja

Da bismo prepoznali pravi trenutak treba se opustiti i uvijek djelom svoje svjesnosti biti promatrač. Biti tu i sada. Treba dozvoliti da se stvari same odvijaju i da se situacije same slažu. Postoje toliki fenomenalni primjeri puštanja kontrola, odustajanja od akcije i truda koja je bila pretjerano silovita i grčevita.

Na primjer: žena silno želi dijete i ne može zatrudnjeti, u trenutku kada pusti neka bude kako bude ona zatrudni. Dakle, vjerovanje u činjenicu da nećemo propasti ako pustimo, ako bude kako bude i to će biti dobro, donosi oslobođenje zakočene kontrolirane energije i želje se konačno manifestiraju. Kada ne znate kuda i kako, kada ishod nije povoljan, nemojte siliti akcijom već stanite, opustite se udahom i izdahom i dajte namjeru povjerenja u život.

Sjetite se: “U redu je, još ne vidim izlaz, nema rješenja trenutno samo zato što se život u svakom trenutku slaže za moje najviše dobro. Ja vjerujem životu i znam da će se složiti, otvoriti nova životna realnost.” Tako kako vjerujete, tako i jest, tako će i biti.

Vjerovanje u činjenicu da nećemo propasti ako pustimo, ako bude kako bude i to će biti dobro, donosi oslobođenje zakočene kontrolirane energije i želje se konačno manifestiraju.

Mudrost je u mirovanju

Znajte da je puno puta mudrost u mirovanju, disanju i jasnoj namjeri stvaranja nove ljepše realnosti. Naš um doslovno sili na djelovanje kada se zaplete u biti ili ne biti, lijevo ili desno. Um se fiksira i daje preveliku važnost određenoj temi jer je um analitika koja obrađuje postojeće podatke. U određenom trenutku, ono što vidi, to procjenjuje. Često ispada da se vrtite kao pas loveći svoj rep, u krug, bez izlaza, vrte se misli, troše energiju, a vi stojite u mjestu kao ukopani, iscrpljeni. Ništa se ne rješava.

Svjesnost je izaći iz matrice i vidjeti širu sliku. Upotrijebite viši um, snagu kreatora. Moć mirovanja, opuštanja, skupljanja znanja i energije. Svježa perspektiva je biti kreator i pričekati pravi trenutak s novim okolnostima. Dolazi ono što do sada nije bilo vidljivo. Imam povjerenje, ja mogu, ja znam i ono što sada još ne vidim. Svakim mojim korakom staza je tu.

Ljekovita energija drveta – zagrlite ga!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads