dr. Meri Bura: Hrana je moj prijatelj

Jedem, uživam i stvaram.
Ne eksperimentiram. Stvaram.
Stvarati znači unaprijed znati rezultat.
Eksperimentirati znači brljaviti.
(likovna djela su očiti primjeri stvaranja i eksperimentiranja)

Prije nego stavim zalogaj u usta, znam što želim postići. Neki to zovu i svjesno jedenje.
Želim biti zadovoljna, nahranjena, želim osjetiti sve nijanse zalogaja i najviše od svega želim uživati.
Ne želim se poslije jela kajati.
Želim iz jedne vrste energije iskreirati drugu, onu koja meni treba.
Želim iz hrane stvoriti energiju.
Možda mi treba više snage (pa jedem smoothije), možda mi treba smirenje (LCHF), možda mi treba bistrina uma (keto dijeta), možda mi treba restart (detoks jetre), možda trebam ozdraviti (protuupalna dijeta)…
Dobro je kad znam što mi treba.

Znam…

Znam sto ću postići svojim zalogajima.
Znam kako ću se osjećati nakon jela.
Znam svoj ritam.
Znam što mi škodi.
Znam što mi daje energiju.
Znam redoslijed jedenja.
Znam kad mi treba odmor od jela.
Znam koliko odmora trebaju moja crijeva.
Znam kako odmarati crijeva.

ZNAM JESTI.

Zato mogu jesti sve. Mogu jesti kad hoću. I koliko hoću. Svjesno žvačem, svjesno osjećam kako se u mojim ustima rastapaju šećeri, pa mogu osjetiti slatkoću mesa, slatkoću kruha, slador mrkvice, slatkoću celera, okuse svega.
Svjesno uživam. Baš svaki put!
Svjesno hranim svoje bakterije.

Dalje od crijeva moram priznati da više nisam svjesna.
Što će dalje biti s tim, ne mislim. Pozdravila sam s hranom već na izlazu iz mojih usta.

Hoću reći, drage/i moji, kad pojedem više ne mislim o toj hrani.
Da me pitate što sam jela, ni ne sjećam se uvijek, ali znam vrlo dobro kako sam se osjećala tijekom dana.

Želim se stalno osjećati dobro.

Znam samo da mi nakon obroka u nekim restoranima bude zlo.
Ne pamtim njihovu hranu, ali pamtim kakav je bio osjećaj.
Pa više tamo ne idem.

Kad pas kuša lošu hranu, nikad to više neće jesti.
Pas napravi istu grešku samo jednom.
Ljudi rade iste greške cijeli život.

Kad sam već sve to pojela, ja sam se nauživala i više o tome ne mislim!
Mirna sam, zadovoljena i zadovoljna.
Šećer u mojoj krvi je stabilan, jer za mene nema više nutritivnog (glad) ni mentalnog (žudnja) stresa.

Tako možete i vi.

Jedite svjesno.
Jedite kao ljudi.
Odmorite ponekad.

Za početak, malo odmorite svoju probavu.
I ja to radim. Redovito.
Odmor.
Detoks.

Priuštite si tjedan dva odmora, čišćenja, revitalizacije.
Pozabavite se anti-ageom u korijenu.
Očistite svoju kožu.
Riješite se masnih naslaga oko trbuha.
Riješite se masti koje vas guše.

Meri Bura, dr.med

Doktorica sam koja se bavi prirodnim načinima liječenja i koja je svoju štitnjaču izliječila na prirodan način, vratila svoje zdravlje i svoj život u svoje ruke. www.mulier.hr

WordPress Ads