Obilježen Međunarodni dan bolesti štitnjače 2017.

Na inicijativu Svjetske asocijacije udruge za bolesti štitnjače (Thyroid Federation International) u Zagrebu su i ove godine obilježeni Tjedan svjesnosti o bolestima štitnjače i Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače.

Obilježavanje se ove godine održalo pod motom ,,To nisam ja, to je moja štitnjača“, što je i naziv istoimene FB Grupe koja već više od 8 godina pruža pomoć i podršku oboljelima od bolesti štitnjače iz cijele regije.

„To nisam ja – to je moja Štitnjača!“ prvoosnovana je i najaktivnija grupa na društvenim mrežama koja se bavi bolestima štitnjače i danas broji više od 40.000 članova.

Tjedan svjesnosti o bolestima štitnjače u Hrvatskoj se svake godine obilježi prigodnim programom. Tako je i ove godine obilježavanje započelo 20. svibnja javno zdravstvenom akcijom na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu), a nastavilo se ispred NSB-a, na zagrebačkim fontanama.

Osnovni cilja Tjedna svjesnosti o bolestima štitnjače i Međunarodnog dana svjesnosti o bolestima štitnjače je davanje potpore oboljelima i njihovim obiteljima.

 

WordPress Ads