Maska za lice s kefirom i avokadom

Jeste li znali da kefir može pomoći da izgledate mlađe i njegovanije? Kefir ne njeguje samo mikrobiom vaših probavnih organa, već je odličan je i za probiom kože lica. Bogat je AHA kiselinama (alfa-hidroksilne kiseline, koje tako često spominju proizvođači (pre)skupih kremica) koje su dobre za obnovu kolagena i uklanjanje bora i borica. Uz kefir, još su vam tri sastojka potrebna za ovu efikasnu masku/kremu za obnovu i osvježavanje lica (i dekolte zone, naravno!). 

Ova maska/krema ispunjava osnovni uvjet koji želimo: da niti jedno sredstvo za njegu tijela nema kemije i štetnih endokrinih disruptora: može se namazati i na (bezglutenski) kruh i u slast pojesti!


MASKA ZA LICE S KEFIROM I AVOKADOM

Sastojci:

– kefir

– avokado

– maslinovo ulje


Postupak
:

Jednu polovicu zrelog avokada zgnječite u plitkoj posudici, dodajte žlicu meda, pola žlice djevičanskog maslinovog ulja te 2 i pol žlice kefira. Dobro promiješajte i čistim vrhovima prstiju tanko nanesite na lice.

Odmorite 30 minuta uz fajlove iz datoteke naše grupe To nisam ja – to je moja Štitnjača!.
Nakon toga isperite lice hladnom vodom i obrišite mekanim ručnikom. Iznenadit će vas osvježeno lice u ogledalu! A aplicirate li ovu masku 3 puta tjedno, moći ćete nam se pohvaliti i novim selfijima s podmlađenim izgledom i profilnim fotografijama na društvenim mrežama!

Pozdrav od vašeg kefirmana 😊

Štitnjača i kefir

Napravite sami kefir i ostale fermentirane probiotike

Moja priča o kefiru i pokoji recept

Kefir – gljiva zdravlja s Kavkaza

Borba s koronavirusom: evo kako ojačati imunitet

Avokado – voće punog okusa bogato nutrijentima

Maslinovo ulje njeguje i štiti kožu i kosu

Mario Marić
Mario Marić

Obožava čitanje, svakodnevno učenje, DIY i švrljanje po planinama u potrazi za stećcima i starim gradovima.