Kako njegovati kožu lica i tijela kod kuće?

Trenutno smo svi dužni ostati kod kuće. To je jedino odgovorno u ovome trenutku. No to ne znači da trebamo zapustiti svoju kožu. I u „karanteni“ se možemo posvetiti njezi kože sa sastojcima koje više manje svi imamo kod kuće, a na koji način ćemo to učiniti savjetuje nas kozmetičarka Ivana Fabjan Šariri.

@lionessbeautysalon

Piling tijela

Za piling tijela imamo nekoliko opcija ovisi o tome koja nam je draža. On može biti od šećera, soli, palente ili griza. Ove sastojke možete pomiješati međusobno ili ih koristi same za sebe, a miješaju se sa uljima. To može biti bademovo, kokosovo, maslinovo ili pak obično suncokretovo ulje.

Ovakav piling možete koristiti i za lice samo ga malo manje utrljavajte. Po želji ili mogućnosti možete ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja.

Radite li piling navečer, koristite eterična ulja lavande. Njegova blaga i opuštajuća aroma pomoći će da utonemo u miran san. Ako piling radite u jutarnjim satima, kapnite par kapi eteričnog ulja limuna i/ili naranče. Oni podižu energiju i raspoloženje. A želite li se brzinski razbuditi stavite jednu kap eteričnog ulja peperminta.

Nakon ovakvog hranjivog pilinga neće vam biti potrebna dodatno nahraniti kožu.

@lionessbeautysalon

Sastojci za piling

– sol, šećer, palenta, griz

– ulje

– 2 do 3 kapi eteričnog ulja

Priprema i nanošenje pilinga

Pomješajte sastojke tako da napravite pastu. Neka bude malo rjeđa kako biste ju mogli razmazati i umasirati na kožu.

Ukoliko nemate kod kuće eterična ulja, piling će vam jednako nahraniti kožu i ona će biti meka i njegovana.

Nahranite lice

Nakon što ste napravili piling za lice, kod kuće možemo napraviti i masku. Osim za hranjivi doručak zobene pahuljice su se pokazale kao izvrsna baza za kozmetičke pripravke. Zob hidratizira kožu i djeluje protuupalno i prikladan je za sve tipove kože. Svojim sastojcima pomlađuje, zaglađuje, hrani, vlaži, čisti i osvježava kožu, te ublažava iritacije.

Možemo je koristiti na više načina:

– žlica jogurta

– žličica mljevenih zobenih pahuljica

– čajna žlica meda

Ili

– 2 jušne žlice zobenih pahuljica

– 3 jušne žlice masnog toplog masnog mlijeka

SLIKA

Za lice si još možete napraviti i noćnu nahranu koristeći kokosovo i eterična ulja.

Eterično ulje limuna odlično je za osobe koje imaju lomljive ili proširene kapilare ali i osobe koje imaju pigmentacijske mrlje. Eterično ulje limuna je fototoksično pa nakon primjene na koži nije poželjno izlaganje suncu, zato ga je najbolje korisiti u večernjim satima.

U kokosovo ulje možete kapnuti i malo eteričnog ulja lavande. Ono ubija bakterije, a može spriječiti i zaliječiti pukotine od akni te otvara pore i smanjuje upalu.

Ovakvu nahranu za lice možete isto tako koristiti za ruke obzirom da su nam sada svima suhe od sredstava za dezinfekciju. Učinak ćete pojačati ako ih umotate u platičnu foliju.

 

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.