Što čitate za vikend?

Kažu da će vikend biti hladan i kišovit. Mi vam predlažemo da brzo odete u najbližu knjižaru ili knjižnicu i opskrbite se nekom dobrom knjigom koja će vas utopliti. Kad tome pridodate udobnu atmosferu vlastitog doma uz omiljeni topli napitak, vikend ne može biti bolji.

Kad čitate, uvijek ste u najboljem društvu

Jedna kineska poslovica kaže: “Tri dana nemoj čitati knjige i tvoje će riječi izgubiti ljepotu”, a Konfucije je rekao: “Bez obzira na to koliko ste zaposleni, uvijek morate naći vremena za čitanje ili ćete ostati neuki”. Čitanje vježba vaš mozak, jača vašu koncentraciju, smanjuje stres i pomaže vam da mirnije i bolje spavate, poboljšava samopouzdanje i uči nas boljoj komunikaciji, i što je najvažnije, bogati našu bazu znanja.

Zato, knjigu u ruke i posvetite ovaj vikend sebi i čitanju. A ovo su naši prijedlozi…

Slavica Squire: Najbolja osveta od svih je sreća

Ovo je knjiga za sve one kojima treba malo podrške i motivacije da se pokrenu, koji su zapeli ili zaboravili zbog čega su krenuli baš tim putem. Čuli ste za onu rečenicu: Budite najbolja verzija sebe… E pa ova vam knjiga u tome može pomoći i dovesti vas do odgovora koji su vam neophodni za sretniji i ispunjeniji život. Ukoliko ste ljubitelji psiholoije, Robina Sharme, Luise Hay, Sonie Choquette i sličnih, sigurni smo da ćete i kroz ovu knjigu prepoznati dio sebe.

Slavica Squire svojim radom i životom inspirira ljude da ostvare svoje snove i postanu najbolja verzija sebe, žive sretno i postanu još uspješniji u svemu što rade te da se okruže ljubavlju.

Oslobodite svoje potencijale koji su zarobljeni emocijama ljutnje i bijesa. Podarite sebi krila kako biste letjeli dalje i živjeli život kakav zaslužujete. Kada oprostite nekome tko vas je duboko povrijedio, to je čin vašeg osobnog napretka i oprosta samom sebi, a iz toga proizlaze dopuštenje i snaga za ostvarenje vaših snova.

Sve što trebate učiniti jest da slijedite upute iz ove knjige kojoj je cilj pružiti vam konkretne, praktične, provjerene alate i metode čijom primjenom se možete lako rasteretiti, postati uspješni i sretni, te da to i ostanete bez obzira na sve.

“Najbolja od svih osveta je SREĆA.
Ništa ljude ne živcira više nego kada vide
nekoga tko ima *ebeno dobar život.”
Chuck Palahniuk

Bojana Svalina: Put prema sebi

Ova je knjiga autoričino osobno svjedočanstvo. Bojana je u 37. godini života imala agresivan karcinom dojke, a danas je zdrava žena koja živi svoj život po vlastitoj mjeri. U vrijeme kada je oboljela odlučila se razvesti od muža, a danas živi sa svojom istinskom ljubavi u skladnom braku. U vrijeme kada se razvela imala je dvije djevojčice. Također, odlučila je dati otkaz iako je oduvijek osjećala egzistencijalni strah od gubitka radnog mjesta. Danas je kreatorica vlastitog posla i živi financijsku protočnost.

Nakon teškog karcinoma liječnici su joj rekli da neće više moći imati djece, a ona je s 45 godina rodila i svoju treću djevojčicu. Bojana je do svoje teške bolesti bila jako daleko od sebe i nije imala pojma što je to duša. Danas živi povezana sa svojom dušom na visokoj vibraciji i u potpunom povjerenju prema Bogu.

Kroz ovu knjigu autorica je željela podijeliti svoje bogato životno iskustvo sa svima onima koji žele slušati i učiti o sebi kroz tuđe primjere i živote. Samo čitanje ništa neće promijeniti, ali razmišljanje o pročitanom, preispitivanje sebe i usvajanje Bojaninih korisnih savjeta može itekako pomoći.

“Danas živim sebe i svoje snove i put do tog iskustva želim prenijeti svima koji osjećaju da su za njega spremni.” 

Bojana Svalina

Vedran Mezei: Tu sam! – 7 priča na putu do odredišta

Tu sam! je knjiga koja će vam se već nakon par stranica uvući pod kožu. Prvijenac dubrovačkog autora Vedrana Mezeija, sadrži sedam priča iz života raznih likova (umjetnika, pisca, glazbenika, mladog bračnog para…). Iako obični ljudi, njihove nam priče govore o raskrižjima na kojima su se protagonisti ove knjige zatekli te time pokrenuli okidač vlastite promjene.

Priče nenametljivo prelaze granice svjetovnog i duhovnog, i na jednostavan način progovaraju o složenim temama. Napisane su u različitim formama (priča u priči, dnevnik tinejdžera, dijalog dvaju likova, e-mail…) i kao takve jednostavno su i lagano štivo u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Budući da je Vedran Mezej i glazbenik, prožimanje glazbe i putovanja kroz knjigu, daje joj određen soundtrack. 

Iako je podnaslov knjige 7 priča na putu do odredišta, a sam nas autor kroz priče vodi na put u Pariz, Rim, London, Amsterdam, prašume i favele Rio de Janeira, preko egipatskih piramida, na kraju čitanja, svatko će za sebe morati pronaći odredište ili barem put kojim želi krenuti.

“Znam da još puno toga nisam osvijestio, ali valjda to život i čini tako zanimljivim.”

Vedran Mezei

 

Postoje li zaista knjige za plažu?

9 činjenica o pričama koje su postale uzor i razbijaju stereotipe

Čitanje je najljepši božićni ritual

Znate li što čitanje čini za vašu dušu?
Andrea Pavlović

glavna urednica

WordPress Ads