Orasi, jabuke i vanilija mnogima su sinonim za izvrstan zimski kolač i baza za razne ukusne poslastice.
Mi vam donosimo recept za sočan voćni kolač. Možete ga pripremiti kao desert uz fini obiteljski ručak, kao i za poslijepodnevno druženje uz topli napitak.
Sočno i voćno – kolač od jabuka
Sastojci:
Biskvit:
- 250 g agavinog sirupa
- 5 žlica mljevenih oraha
- 400 g T- 850 brašna
- 2 dcl ulja
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žlica burbon vanilije
- 1 sitno ribana jabuka
- oko ¼ dcl sojinog ili običnog mlijeka
- 2 dcl soka od jabuke
Pomiješajte prvo suhe, pa onda tekuće sastojke i pecite 20 min. na 180 stupnjeva.
Nadjev:
Ogulite 3-4 kg jabuka i izrežite na tanke kriške. Skuhajte ih s dvije šake grožđica. Pospite po biskvitu i izravnajte.
Skuhajte griz od 1,5 L mlijeka, 300 g agavinog sirupa, 2 žlice burbon vanilije i 2,5 dcl integralnog griza.
Dodajte 50 g kokosovog maslaca. Kad se zgusne, prelijte ga preko jabuka.
Ostavite da se ohladi.
Dobar tek!