Zdjelice s palentom, novi hit za doručak ili brzi ručak

S prvim kišnim i hladnijim danima koji tek dolaze, počinjemo tražiti comfort food. Lagane voćne salatice, smoothieji s ljetnim voćem i slično koje smo jeli za doručak usput trčeći na plažu polako će napraviti mjesta za druga jela. Doručak vikendom za foodieje postaje kompleksniji, ali utoliko i zanimljiviji.

Breakfast bowls – brzo i fino rješenje

Prije koju godinu, s porastom trenda zdrave prehrane, svijet je kolektivno odlučio da su breakfast bowlsultimativni hit. Zapravo je vrlo jednostavno.

Radi se o receptima za doručak čiji se sastojci u slojevima slažu u zdjelicu i tako unutar jednog obroka možemo dobiti puno više nutritivno vrijednih namirnica te pojesti cjelovit obrok.

Slatke varijante dugo su prevladavale, dok svojih pet minuta nisu dobile i slane zdjele koje se zapravo mogu jesti i za ručak i za večeru.

Od čega se sastoje breakfast bowls? 

Baze su razne, od klasičnog grčkog jogurta, voćne baze koja je zapravo gusti smoothie, zobene kaše, pa sve do novog hita – palente. I dok smo je mi navikli jesti s vrhnjem ili kao prilog ručku, zapravo je skroz logično je takvu namirnicu udomaćenu u vjerojatno svačijoj kuhinji, ubaciti u zdjelicu i zaokružiti slasnim nadjevom.

Zdjelice s palentom

Slatka varijanta može uključivati grčki jogurt, med, šumsko voće, kruške, smokve, bademe i druge orašaste plodove te cvjetni prah. Slana varijanta u kojoj također možete uživati za doručak odlično će se upariti s poširanim jajem, suncokretovim sjemenkama, malo maslinovog ulja i bosiljkom. A brzi ručak vam daje svu slobodu da željene namirnice skombinirate sa slasnom palentom.

Foto: Instagram

Smoothie bowl od smokve i kupina prava je ljetna poslastica 

Slatki voćni tost za lijene vikende

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads