Kad se želimo nagraditi na kraju napornog dana ili jednostavno zasladiti, s palačinkama nema greške, to je sigurno. Vjerojatno ne postoji niti jedna osoba koja ih ne obožava pa ih slobodno i bez propitivanja možete podijeliti sa svojim prijateljima i organizirati zajedničko druženje uz ukusne i sočne zalogaje. Jedini grijeh je što uz njih dolazi i koji kilogram viška, ali uz zdrave i lagane verzije ove poslastice, sigurni ste.
Pobrinite se da ih umjesto zašećerenih džemova i čokoladnih krema upotpunite voćem, alternativama šećeru i odaberete za vašu savršenu smjesu proteinski prašak ili neko zdravo brašno ili mljevene zobene pahuljice. Mogućnosti su razne, a užitak neograničen.
Dok razmišljate koga pozvati na ugodno druženje uz slasne zalogaje većini omiljene poslastice, u nastavku donosimo recept koji jamči sočne, divne i ukusne palačinke .
RECEPT ZA PALAČINKE S MASLACEM OD KIKIRIKIJA
Tijesto
- 2 jaja
- 0,50 l bademovog mlijeka
- 0,25 l gazirane vode
- 0,40 kg bademovog brašna
- prstohvat soli
- 3 žlice kakaa
Krema
- maslac od kikirikija
- kokosovo brašno ili čips od kokosa
- nasjeckano voće
Priprema:
Pažljivo promiješajte bademovo brašno, mlijeko, vodu, sol i jaja, a na kraju kada razbijete grudice, umiješajte i 3 žlice kakaa. Kada su gotove, premažite ih maslacem od kikirikija i sjeckanim voćem po želji. Po svemu pospite mirisno kokosovo brašno ili čips i uživajte u ovoj jednostavnoj, ali predivnoj slastici.