Bio&bio ambasadorica Iva Savić koju možete pronaći na Instagram profilu @culinarypostcards, pripremila je slatke voćne kocke s raw podlogom od badema i spiruline s ukusnim voćnim želeom od borovnica.
Voćne kocke sa Spirulinom
Sastojci:
Podloga:
- 140 g badema
- 2 medjool datulje
- ½ žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- ½ žličice havajske Spiruline u prahu
Za voćni žele:
- 300 g smrznutih borovnica
- 100 ml vode
- 1 žlica brezinog šećera
- 1 žličica agar agara u prahu
Priprema:
- Sve sastojke za podlogu stavite u blender pa postepno blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu s vidljivim komadićima badema.
- Podlogu utisnite u manji četvrtasti kalup i stavite u hladnjak dok pripremate voćni žele.
- Borovnice i vodu dobro izblendajte pa ih premjesti u lonac. Dodajte šećer i počnite zagrijavati.
- U malo vode razmutite agar agar, potom dodajte u lonac s borovnicama i kuhajte 5 minuta, uz miješanje. Pustite da se malo ohladi prije nego prelijete preko podloge.
- Voćne kocke držite u hladnjaku dok se žele potpuno ne stisne, najbolje nekoliko sati ili tijekom noći.
Ovi su sastojci dovoljni za 12 voćnih kocki.