Pločice s jagodama i zobenim pahuljicama

Sezona je jagoda na vrhuncu, pa smo tu proljetnu poslasticu odlučili iskoristiti za izradu zdravih i hranjivih zobenih pločica. Sjeckane jagode pečenjem se pretvaraju u sočan pekmez koji se savršeno sljubljuje s hrskavim zobenim pahuljicama obogaćenim maslacem i mljevenim đumbirom. Budući da su jagode prirodno slatke, možete dobiti savršen slatkiš bez dodavanja velike količine rafiniranog šećera. Ujedno su odličan izvor vitamina C i pridonose dnevnom unosu vlakana, pa u kombinaciji sa zobi čine savršen odabir za zdrav doručak, užinu ili lagani desert.

Maslac zamijenite kokosovim uljem, a pšenično brašno heljdinim, kako bi dobili još zdravije veganske i bezglutenske slatke pločice.

Maslac slobodno zamijenite kokosovim uljem, a pšenično brašno heljdinim kako bi dobili još zdravije veganske i bezglutenske slatke pločice.

Recite ‘dobro jutro’ hrskavim i zdravim pločicama od jagoda i zobenih pahuljica. Ovaj proljetni slatki sendvič, kako smo ga nazvali, sastoji se od kore sa zobenim pahuljicama, pekmeza od jagoda i mrvičaste smjese na vrhu.

PLOČICE S JAGODAMA I ZOBENIM PAHULJICAMA

Sastojci (kalup dimenzija 28×17 cm)

1 šalica zobenih pahuljica
1/2 šalice oštrog brašna
1/3 šalice šećera + 1 žlica šećera
1/4 žličice soli
1/4 žličice mljevenog đumbira
6 žlica maslaca
2 šalice sitno sjeckanih jagoda
1 žličica gustina
1 žlica soka od limuna

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, a kalup dimenzija 28*17 cm obložite papirom za pečenje. U posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno, šećer, sol i đumbir.Rastopite maslac, dodajte ga u smjesu od zobenih pahuljica i dobro promiješajte. Pola šalice dobivene smjese odvojite sa strane, a ostatak utisnite u pripremljeni kalup s papirom za pečenje.

Jagode sitno nasjeckajte. Polovicu nasjeckanih jagoda rasporedite po smjesi od zobenih pahuljica, a po njima ravnomjerno rasporedite žličicu gustina, žlicu soka od limuna i pola žlice šećera. Dodajte drugu polovicu jagoda i pošećerite s još pola žlice šećera. Na vrh ravnomjerno rasporedite pola šalice smjese od zobenih pahuljica koju ste ostavili sa strane. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta. Prije serviranja dobro ohladite.

Autor recepta: Mali Chef

Jagode, tako ukusne i tako zdrave

Torta PAVLOVA i ostali razlozi zašto obožavamo jagode

 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads