Palačinke s jabukama – savršeni vikend doručak

Počela je sezona jabuka, što znači da ćemo ih, osim svježih, u narednim tjednima jesti u pitama, štrudlama i raznim drugim kolačima. A još jedna poslastica koja će istovremeno biti ukusan i zdrav doručak su palačinke s jabukama za koje vam u nastavku donosimo super brzi recept.

Ove pahuljaste američke palačinke sastoje se od zobenih pahuljica, umaka od jabuka te malo cimeta i javorovog sirupa za najukusniji zdravi doručak savršen za djecu i odrasle. Najbolje od svega – pripremaju se iz blendera pa će biti gotove za čas.

PALAČINKE S JABUKAMA

SASTOJCI:
  • 3/4 šalice nezaslađenog umaka od jabuka
  • 2 jaja
  • 1/4 šalice bademovog mlijeka (ili bilo kojeg drugog mlijeka)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 i pol šalica zobenih pahuljica
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice pimenta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice soli
POSTUPAK:

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte nekoliko dodatnih žlica mlijeka. Na tavi zagrijte ulje i pecite palačinke na srednje jakoj vatri 2-3 minute dok se malo ne napuhnu i dok na rubovima ne primijetite mjehuriće. Okrenite palačinku na drugu stranu i pecite dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Od ove smjese dobit ćete ukupno 6 američkih palačinki.

PRELJEV OD JABUKA

Ove palačinke bit će savršene s preljevom od jabuka! Dodajte 3/4 šalice jabuka narezanih na kockice, 1 žlicu maslaca, 1 žličicu javorovog sirupa te malo cimeta u lonac i pirjajte na umjerenoj vatri dok jabuke ne počnu malo kuhati. Prelijete preko palačinki, po želji dodajte malo oraha i uživajte!

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads