Kroketi od prosa i badema

Netolerancija na gluten može biti prilika da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane i načina pripreme. Samim tim možemo početi uživati u hrani više nego prije. Pa, počnimo odmah! I to sa slasnim kroketima od prosa i badema. Za pripremu kroketa potrebno je 30ak minuta, a sama priprema je srednje složena. Inače, kroketi su odličan izbor za zdrav i ukusan obrok.


Kroketi od prosa i badema

Sastojci:

Priprema:

Za izradu kroketa u zdjeli pomiješajte proso, leću i ½ šalice kukuruzne krupice.

Dodajte mljevene bademe, naribano povrće i začine.

Sve dobro pomiješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu. Oblikujte krokete i svaki kroket uvaljajte u preostalu 1 šalicu kukuruzne krupice.

Pržite krokete na zagrijanom suncokretovom ulju, pa ocijedite na papirnatom ubrusu. Kroketi su gotovi, uživajte i dobar tek!

*

Recept: Jadranka Boban Pejić

*

Meki sir u roli od badema i indijskih oraščića

Torta bez glutena od badema i maslinovog ulja

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.