Netolerancija na gluten može biti prilika da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane i načina pripreme. Samim tim možemo početi uživati u hrani više nego prije. Pa, počnimo odmah! I to sa slasnim kroketima od prosa i badema. Za pripremu kroketa potrebno je 30ak minuta, a sama priprema je srednje složena. Inače, kroketi su odličan izbor za zdrav i ukusan obrok.
Kroketi od prosa i badema
Sastojci:
Priprema:
Za izradu kroketa u zdjeli pomiješajte proso, leću i ½ šalice kukuruzne krupice.
Dodajte mljevene bademe, naribano povrće i začine.
Sve dobro pomiješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu. Oblikujte krokete i svaki kroket uvaljajte u preostalu 1 šalicu kukuruzne krupice.
Pržite krokete na zagrijanom suncokretovom ulju, pa ocijedite na papirnatom ubrusu. Kroketi su gotovi, uživajte i dobar tek!
*
Recept: Jadranka Boban Pejić
*