Foodoris: Chia puding s japanskom jabukom i granolom

Chia sjemenke već su se prilično ugodno smjestile u prehranu većeg broja ljudi i o njima, vjerujem, ne treba puno govoriti. Jedemo ih na razne načine, kao puding, dodatak smoothieju, salatama, u limunadi, vodi, mljevene, čak posipane i po kruhu, s raznim dodacima.

Ako ih volite, teško je pogriješiti s eksperimentiranjem i okusima. Ovog puta odlučila sam iskoristiti sezonsku japansku jabuku, nekima poznatiju kao kaki, i pripremiti ovaj slatki doručak ili međuobrok (ako jedete manju porciju).

CHIA PUDING S JAPANSKOM JABUKOM I GRANOLOM

Sastojci:
  • 1 +1/2 šalice napitka od badema
  • ¼ šalice chia sjemenki
  • po želji dodati: ekstrakt vanilije i cimet
  • 2 srednje velike, zrele japanske jabuke
  • 4 žlice granole
Priprema:

U staklenku staviti napitak od badema, sjemenke, vaniliju i cimet te promiješati. Pustiti da odstoji 10 minuta zatim opet dobro pomiješati, poklopiti i staviti u hladnjak, najbolje preko noći ili barem na sat vremena.

Japansku jabuku oguliti i izmiksati u multipraktiku / sjeckalici.

Prije serviranja chia puding još jednom dobro pomiješati. Servirati s kremom od japanske jabuke i granolom.

Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads