Kao i uvijek, nastojimo paziti što i kako jedemo. No, kao i uvijek, često osjetimo napad gladi ili baš sad moramo pojesti nešto slatko. Kako pomiriti ove dvije suprotnosti i još usto biti siguran da u onome što jedemo nema dodatnih pojačivači okusa, konzervansa, umjetnih boja i sl.? Imamo rješenje! Oduševite se kombinacijom kikiriki maslaca i zobenih pahuljica u finim energetskim pločicama prema receptu Tamare Popović. Evo kako ćete napraviti svoje nove omiljene energetske pločice.
Suhi sastojci
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice suhih brusnica
- Mali prstohvat morske soli
Mokri sastojci
- 1/2 šalice kikiriki maslaca
- 1 puna žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- 1/2 šalice rižinog slada
- 80 g otopljene tamne čokolade
Priprema
- U zdjeli pomiješajte suhe sastojke pa zatim u drugoj zdjeli prvo izradite kikiriki maslac i rižin slad te dodajte kokosovo ulje.
- Tamnu čokoladu otopite na pari, maknite sa vatre i ostavite nakratko sa strane.
- Suhim sastojcima dodajte mokre i otopljenu čokoladu te sve skupa dobro promiješajte.
- Smjesu prebacite u manji kalup, obložite papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku da se stisne, otprilike nekih 20ak minuta.
- lzrežite na pločice.
Ova količina je za 8 pločica. Držite ih na suhom i hladnom mjestu.
Recept: Tamara Popović