Blagdanski muffini s makadamijskim oraščićima i šumskim voćem

Muffini su postali dio brojnih obljetnica i proslava upravo zato što imaju sve što treba za jedan izvrstan kolačić – ukusni su, zanimljivog oblika, prilagođeni zalogaju. Možete ih izraditi s bilo kojim omiljenim začinom ili sastojkom.

Jedna od tajni dobrih muffina je da ne pretjerate s miješanjem smjese.  Dovoljno je da promiješate sastojke dok se ne prožmu. Za razliku od drugih smjesa, ova ne mora biti glatka. Lagano promiješanu mješavinu za muffine možete napraviti i ranije, do tri dana, te je držati u hladnjaku.

S obzirom na blagdanske gužve i da će mnogi raditi gotovo do zadnjeg trena, ranija priprema smjese definitivno je još jedan razlog da se mirisni muffini svakako nađu na vašem blagdanskom stolu.

Muffini s makadamijskim oraščićima i šumskim voćem

Sastojci: (za 24 muffina)

  • 120 ml omekšanog maslaca
  • 20 dkg smeđeg šećera ili drugo prirodno sladilo po želji
  • 3,5 dcl mlijeka
  • 4 šalice eko brašna (oko 1 kg)
  • 2 čajne žličice cimeta u prahu
  • 200 gr narezanih prženih makadamijskih oraščića
  • 300 gr šumskog voća po izboru (može i zamrznuto)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U zdjeli pomiješajte maslac i šećer (ili med), dodajte mlijeko.
  3. Pri laganom miješanju dodajte prosijano brašno i cimet u prahu.
  4. Umiješajte oraščiće i voće (koje ste prethodno odmrznuli, ako nemate svježe).
  5. Kalupe namažite maslacem i u njih stavite smjesu.
  6. Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, dok ne dobiju blagu smeđu boju.

Poslužite ohlađene.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads