Bezglutenski kolačići s kokosom i cimetom

Kokos i proizvodi od kokosa obiluju nutritivno vrijednim sastojcima. Kokosovo ulje koristi se za kuhanje, ali i za njegu kose i kože te skidanje šminke. Kokosova voda pak puna je pozitivnih zdravstvenih blagodati zahvaljujući elektrolitima, antioksidansima i vitaminu C kojeg sadrži.

Kokos sadrži značajnu količinu vlakana koja pomažu mikrobiomu pružajući hranu za dobre crijevne bakterije. Kokosov orah također ima relativno puno masnoća, što pomažem tijelu u apsorpciji vitamina D, E, A i K topivih u masti.

Danas donosimo recept za slatke male bezglutenske kolačiće koje ćete obožavati!

Kokos i proizvodi od kokosa obiluju nutritivno vrijednim sastojcima.


Bezglutenski kolačići s kokosom i cimetom

Sastojci:

  • 150 g fino mljevenog oguljenog badema
  • 80 g kokosova brašna
  • ¼ žličice soli
  • 60 ml kokosova ulja (ili bademova maslaca)
  • 2 žlice limunova soka
  • 80 g javorova sirupa ili meda
  • 2 jaja
  • 2 žličice cimeta u prahu


Priprema:

Bademima dodajte kokosovo brašno, sol, kokosovo ulje, limunov sok, javorov sirup, žličicu cimeta i razmućena jaja. Umiješajte mekano tijesto koje će se stajanjem zgusnuti kad kokosovo brašno upije tekućinu.

Žlicom grabite smjesu i posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Oblikujte kolačiće koji tijekom pečenja neće narasti i promijeniti izgled. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 12 minuta (da rubovi postanu zlatnosmeđi).

Ostavite ih u posudi u kojoj su se pekli 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se ohlade do kraja. Gotove kolačiće pospite cimetom u prahu.

U kolačiće možete dodati komadiće čokolade, nasjeckano suho voće, brusnice, grožđice…

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads