Palačinke za užinu? Zašto ne! Tako je upravo izgledala naša prošla subota. Imali smo goste, tako da su palačinke uvijek dobar izbor. Uz kavu, dan ne može biti bolji!
Ovo su definitivno najbolje bezglutenske palačinke, uz palačinke od banane. Možete ih raditi s ili bez čokolade. Svakako ih radite manje i slažite kao torticu.
Uz palačinke i kavu, dan ne može biti bolji!
Za ovu priliku prelila sam ih javorovim sirupom, ukrasila jagodama i posula PlanetBIO Cocoa & Yacon Sweet Nibs. Ali odlične su i uz chia džem ili maslac od badema. S bilo kojom kombinacijom nećete pogriješiti.
Palačinke za užinu? Zašto ne!
BEZGLUTENSKE ČOKOLADNE PALAČINKE S JAGODAMA
Sastojci (za 15ak palačinki)
60 g kokosovog brašna
2 žlice PlanetBIO sirovog kakaa
6 žlica kokosovog ulja (plus 1 žlica za pečenje)
6 jaja
2 žlice meda
160 g bademovog mlijeka (može i zobeno)
1 žličica praška za pecivo
1/2 mahune vanilije (cca 2 g)
prstohvat soli
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U srednjoj posudi miješajte kokosovo ulje i med dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte mlijeko, jaja, vaniliju i kakao. Mikserom miksajte na najmanjoj brzini dok se smjesa ne počne pjeniti.
Tekućoj smjesi lagano dodajte suhe sastojke i nastavite miksati. Smjesa će biti gušća nego smjesa za ‘obične’ palačinke. Ulje nije potrebno dodavati prije pečenja ako imate dobru tavu.
Najbolje bezglutenske palačinke
Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.
Edita Šimić