Hoppel poppel je i za mene novi pojam, ali svakako sam htjela ovaj recept podijeliti s vama iz dva razloga – volim svaku kombinaciju s jajima i svakako će vam dobro doći kao ideja za prilog ili pak što da radite s viškom krumpira koji ste skuhali, a nije se pojeo.
Nisam ljubiteljica njemačke kuhinje, previše je to mesa za moj ukus. Ali, primjerice, najbolji kiseli kupus pojela sam upravo na jednom njemačkom vjenčanju. Tako da tu i tamo naiđem na nešto što mi se svidi.
U Berlinu Hoppel poppel glasi kao jedno od tradicionalnih jela i evo kako ga ovdje spremaju. S tim da sam malo “varala” jer nisam mogla odoljeti kajmaku koji sam nedavno dobila, pa sam i njega dodala!
Cijela ideja recepta je da kada imate kuhani krumpir koji se nije pojeo ili ste ga jednostavno previše spremili, napravite hoppel poppel! Ovdje često namjerno skuhaju malo više krumpira kako bi sljedećeg dana uživali u ovoj poslastici.
HOPPEL POPPEL
Sastojci:
6 manjih kuhanih krumpira
3 jaja
3 žlice slanine (nasjeckati) ili neke kobasice
1 luk (nasjeckati)
2 žlice maslaca
1 žličica muškatog oraščića
Sol i papar
Svježi vlasac
Kajmak (po želji)
Priprema:
Skuhani krumpir narežite na kockice. Na otopljenom maslacu pirjajte luk, slaninu i muškatni oraščić dok samo malo ne porumeni, pa dodajte krumpir. Pecite ga dok ne poprimi smeđu boju, zatim ga prelijte jajima. Jelo je gotovo kada se jaja ispeku. Posolite, popaprite, ukrasite vlascem i servirajte uz kajmak.