Banana bread s indijskim oraščićima

Banana bread zasigurno je jedan od najpoznatijih specijaliteta unazad nekoliko godina. Njegov okus i tekstura nema koga nisu očarali, a brzo je postao najpoznatiji comfort food među gurmanima. A kako i ne bi kad je toliko ukusan, jednostavan i zdrav. U ovoj verziji s indijskim oraščićima banana bread dobiva novu dimenziju koju ćete sa zadovoljstvom istražiti. Savršen je spoj sočnih zrelih banana i hrskavih komadića indijskih oraščića, obogaćen aromama cimeta i vanilije. Ovaj recept donosi mekanu i mirisnu teksturu, uz dodatnu kremoznost zahvaljujući maslacu od indijskih oraščića. Čokoladni komadići pružaju slatki kontrast, dok orašasti plodovi unose bogatstvo i hrskavost. Idealan je za doručak, užinu ili desert, uz šalicu kave ili čaja.

Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti svakim zalogajem!


Banana bread s indijskim oraščićima

Sastojci:

  • 250 g pirovog brašna
  • 1/2 žličice cimeta
  • 150 g smeđeg šećera
  • 130 g maslaca od indijskih oraščića
  • 100 g indijskih oraščića
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 80 g grčkog jogurta
  • 3 zrele banane
  • 110 g maslaca
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g čokolade 


Priprema:

Otopljeni maslac pomiješajte sa šećerom. Dodajte jaja, jogurt, zgnječene banane, vaniliju i maslac od indijskih oraščića. Sve dobro sjedinite.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.

Na kraju umiješajte nasjeckane indijske oraščiće i komadiće čokolade.

Smjesu ulijte u kalup za kruh i pecite oko 1 sat na 180 °C.

Prije rezanja, pustite da se banana bread potpuno ohladi.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads