Banana bread zasigurno je jedan od najpoznatijih specijaliteta unazad nekoliko godina. Njegov okus i tekstura nema koga nisu očarali, a brzo je postao najpoznatiji comfort food među gurmanima. A kako i ne bi kad je toliko ukusan, jednostavan i zdrav. U ovoj verziji s indijskim oraščićima banana bread dobiva novu dimenziju koju ćete sa zadovoljstvom istražiti. Savršen je spoj sočnih zrelih banana i hrskavih komadića indijskih oraščića, obogaćen aromama cimeta i vanilije. Ovaj recept donosi mekanu i mirisnu teksturu, uz dodatnu kremoznost zahvaljujući maslacu od indijskih oraščića. Čokoladni komadići pružaju slatki kontrast, dok orašasti plodovi unose bogatstvo i hrskavost. Idealan je za doručak, užinu ili desert, uz šalicu kave ili čaja.
Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti svakim zalogajem!
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2025/02/IMG_5188-scaled.jpeg)
Banana bread s indijskim oraščićima
Sastojci:
- 250 g pirovog brašna
- 1/2 žličice cimeta
- 150 g smeđeg šećera
- 130 g maslaca od indijskih oraščića
- 100 g indijskih oraščića
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 80 g grčkog jogurta
- 3 zrele banane
- 110 g maslaca
- 1 žličica praška za pecivo
- 100 g čokolade
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2025/02/IMG_5190-scaled.jpeg)
Priprema:
Otopljeni maslac pomiješajte sa šećerom. Dodajte jaja, jogurt, zgnječene banane, vaniliju i maslac od indijskih oraščića. Sve dobro sjedinite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.
Na kraju umiješajte nasjeckane indijske oraščiće i komadiće čokolade.
Smjesu ulijte u kalup za kruh i pecite oko 1 sat na 180 °C.
Prije rezanja, pustite da se banana bread potpuno ohladi.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2025/02/IMG_5189-scaled.jpeg)