Ako volite humus, BABAGANOUSH ćete obožavati

Za vikend me posjetila prijateljica i bile smo u izraelskom bistrou. Od svih čuda koje smo naručile, najviše nas je oduševio babaganoush, namaz od patlidžana i tahinija.

Najbolje je da patlidžane pećete na pravom grillu. A možete ih cijele peći u pećnici dok ne uvenu (prethodno ih izbodite viljuškom). Ili ih nasjecite na kolutove, pa pecite. Ako ste ljubitelj humusa bit ćete i ljubitelj babaganousha.

BABAGANOUSH (2 porcije)

Sastojci:

2 patlidžana (najbolje organska)
1 žlica tahinija
1 mali režanj češnjaka
prstohvat kumina
1/2 limuna
1 dcl maslinovog ulja
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
sol i papar

Priprema:

Bez obzira koju ste metodu izabrali, stavite peći patlidžane. Ostavite ih da se ohlade. Za to vrijeme, naribajte češnjak i dno blendera prekrijte s pola količine maslinovog ulja i limunovim sokom.

Kada se patlidžani ohlade, ogulite im koru. Stavite ih u blender i lagano pulsirajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Smjesa ne mora biti skroz glatka. Dodajte sol, papar, češnjak, kumin i tahini. Pulsirajte još 3-4 puta. Probajte! Namaz možete dodatno začini ako bude potrebno. Prebacite sve u zdjelu, prelijte s ostatkom maslinovog ulja i pospite peršinom. Poslužite ga sobne temperature!


Idealna salata za detox

Najbolje bezglutenske palačinke

Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.

Edita Šimić

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads