Aglio, olio e peperoncino klasik je talijanske kuhinje, jelo koje u svojoj jednostavnosti nosi nevjerojatnu snagu okusa. Ovaj klasični recept u kojem dominiraju mediteranski okusi utjelovljuje filozofiju “manje je više”. Naime, ne zahtijeva dugu pripremu niti složene tehnike, već poziva na uživanje u svakom trenutku pripreme. Ovo jelo ujedno je i savršen primjer kako uz malo možete postići puno. Spoj ljutih papričica, aromatičnog češnjaka i visokokvalitetnog maslinovog ulja pretvara običnu tjesteninu u pravo kulinarsko remek-djelo. Savršeno se uklapa u svaki trenutak, bilo da tražite brzi obrok nakon napornog dana ili želite zadiviti goste nečim jednostavnim.
Ono što ovo jelo čini posebnim je i njegova autentičnost – korijeni mu sežu duboko u talijansku tradiciju, a svaki zalogaj priča priču o mediteranskom načinu života. Oda je to talijanskoj filozofiji hrane, koja slavi jednostavnost i kvalitetu izvornih sastojaka. Savršeno za sve koji žele uživati u intenzivnim okusima uz minimalan trud.
Aglio, olio e peperoncino donosi na stol toplinu i strast Italije.
Aglio, olio e peperoncino
Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 češnjak
- 100 g ljutih papričica
- 200 g bezglutenske tjestenine
Priprema:
- Tjesteninu bez glutena skuhajte prema uputstvu na pakiraju.
- Češnjak ogulite i stavite ga u dublju tavu zajedno s ljutim papričicama i maslinovim uljem.
- Pirjajte 10-ak minuta.
- Umiješajte skuhanu tjesteninu i poslužite.
Tinktura češnjaka: drevni tibetanski lijek za revitalizaciju organizma