Donosimo vam recept za nevjerojatno ukusni desert koji se ne peče. Ovo jednostavno morate isprobati jer priprema je laka, a rezultat je fini, ukusni kolač za koji će svi tražiti recept!
Kremasta torta bez pečenja
Sastojci :
- 30 komada Lotus keksa (240g) – Speculas tip keksa
- 1/4 šalice otopljenog maslaca (75 g) ili margarina, kokos ulja
- 1 i 1/3 šalice krem sira (350g) ili bijelog tofua
- 1 tegla nekog krem namaza (400g) 250g ili po želji namaz
- 1/3 šećera u prahu (40g) (po želji) ili nekog drugog zaslađivača
- 1 šalica vrhnja za šlag (230ml) može biljno
Priprema:
Kekse razlomimo rukom, stavimo u blender i usitnimo, (dva komada keksa ostavimo sa strane za dekoraciju).
Nakon toga dodamo otopljeni maslac (pola žličice ostavimo za kasnije) i još malo miksamo.
Sada smjesu prebacimo u kalup, promjera 20 cm, koji smo prethodno obložili papirom za pečenje i namastili rastopljenim maslacem.
2 žlice razmrvljenog keksa s maslacem ostavimo sa strane za dekoraciju.
Smjesu dobro utisnite i poravnajte žlicom. Pustite da odstoji sat vremena.
350g krem sira stavimo u zdjelu, dodamo namaz i dobro izmiksamo.
230 ml vrhnja za šlag „istučemo“ mikserom, dodamo u kremu od krem sira i namaza te dobro izmiješamo.
Sada dobivenu kremu prebacimo na podlogu, poravnamo i stavimo u zamrzivač na sat vremena prije dekoriranja.
Preostali krem namaz otopimo te prelijemo preko kolača, zatim ostavimo da se hladi 15 minuta.
Sada izvadimo kolač iz kalupa i na rubove izlijemo još malo otopljenog namaza. Preko njega posipamo razmrvljeni keks, te u sredinu stavimo 2 keksa.
Dobar tek!