Sjajan desert koji se ne peče

Donosimo vam recept za nevjerojatno ukusni desert koji se ne peče. Ovo jednostavno morate isprobati jer priprema je laka, a rezultat je fini, ukusni kolač za koji će svi tražiti recept!

Kremasta torta bez pečenja

Sastojci :

  • 30 komada Lotus keksa (240g) – Speculas tip keksa
  • 1/4 šalice otopljenog maslaca (75 g)  ili margarina, kokos ulja
  • 1 i 1/3 šalice krem sira (350g)  ili bijelog tofua
  • 1 tegla nekog krem namaza (400g) 250g ili po želji namaz
  • 1/3 šećera u prahu (40g) (po želji)  ili nekog drugog zaslađivača
  • 1 šalica vrhnja za šlag (230ml)  može biljno

Priprema:

Kekse razlomimo rukom, stavimo u blender i usitnimo, (dva komada keksa ostavimo sa strane za dekoraciju).

Nakon toga dodamo otopljeni maslac (pola žličice ostavimo za kasnije) i još malo miksamo.

Sada smjesu prebacimo u kalup, promjera 20 cm, koji smo prethodno obložili papirom za pečenje i namastili rastopljenim maslacem.

2 žlice razmrvljenog keksa s maslacem ostavimo sa strane za dekoraciju.

Smjesu dobro utisnite i poravnajte žlicom. Pustite da odstoji sat vremena.

350g krem sira stavimo u zdjelu, dodamo namaz i dobro izmiksamo.

230 ml vrhnja za šlag „istučemo“ mikserom, dodamo u kremu od krem sira i namaza te dobro izmiješamo.

Sada dobivenu kremu prebacimo na podlogu, poravnamo i stavimo u zamrzivač na sat vremena prije dekoriranja.

Preostali krem namaz otopimo te prelijemo preko kolača, zatim ostavimo da se hladi 15 minuta.

Sada izvadimo kolač iz kalupa i na rubove izlijemo još malo otopljenog namaza. Preko njega posipamo razmrvljeni keks, te u sredinu stavimo 2 keksa.

Dobar tek!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads