Hummus od sušenih rajčica je osvježavajuća i ukusna poslastica koja će vam ubrzo postati omiljeni namaz za doručak, ručak i večeru. Spoj klasičnih sastojaka hummusa – slanutka, tahinija i limunovog soka s bogatim okusom sušenih rajčica rezultira kremastim namazom punim okusa i boja. Idealno je za posluživanje kao predjelo uz svježe povrće, kruh ili krekere te kao dodatak sendvičima ili salatama.
Otkrijte novi omiljeni način pripreme hummusa i iznenadite svoje ukućane ili goste! Pratite recept korak po korak i otkrijte koliko jednostavno možete napraviti ovaj fantastičan namaz u udobnosti vlastitog doma.
Pripremite sastojke i započnite svoju kulinarsku avanturu!
Hummus od sušenih rajčica
Sastojci:
- 50 g sušenih rajčica
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica slatke paprike
- 1/2 žličice himalajske soli
- 1 konzerva slanutka
- 50 ml vode iz konzerve slanutka
- 3 češnja češnjaka
- 60 g tahini paste
- 45 ml soka limuna
- 1 žlica kapara
Priprema:
Sušene rajčice namočite u toploj vodi 10-ak minuta da omekšaju.
Sve sastojke izradite u multipraktiku do glatke teksture.
Poslužite uz krekere i povrće po želji ili kao namaz u sendviču.