Bezglutenske pogačice sa sirom savršena su kombinacija prhke teksture i sočne arome sira. Ove su pogačice sjajan izbor za sve koji žele uživati u pečenim poslasticama bez glutena. Svaki zalogaj pruža bogati okus sira, zajedno s mekoćom i hrskavošću koje daje svaki zalogaj. Pripremaju se od pažljivo odabranog brašna bez glutena koje jamči kvalitetu i bezglutensku sigurnost svakog zalogaja.
Bezglutenske pogačice sa sirom idealan su izbor za uživanje u bilo koje doba dana: kao doručak, međuobrok ili dodatak obroku. Jednostavne su za pripremu i brzo se peku, što ih čini praktičnim rješenjem za zaposlene ili sve koji vole brze i ukusne recepte. Uz dodatak svježih ili sušenih začina, možete ih prilagoditi svom ukusu i kreirati neodoljive kombinacije okusa.
Bezglutenske pogačice sa sirom idealan su izbor za uživanje u bilo koje doba dana.
Bezglutenske pogačice sa sirom
Sastojci:
- 400 g Nutrigold bezglutenske mješavine
- 15 g Nutrigold mješavine sjemenki
- 2 žličice Nutrigold himalajske soli
- 500 g svježeg sira
- 150 g maslaca
- 12 g praška za pecivo
- 1 jaje
Priprema:
U posudu dodajte bezglutensku mješavinu, prašak za pecivo, sol i maslac narezan na listiće. Izradite rukama tako da dobijete mrvičasto tijesto.
Potom dodajte svježi sir pa umijesite tijesto ručno ili mikserom pa ga ostavite 30 min u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrezujte krugove kalupom ili rubom čaše, slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Pogačice premažite razmućenim jajetom i pospite mješavinom sjemenki. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.