Bezglutenska čokoladna torta

Čokoladne torte spadaju u najpopularnije torte na svijetu. I s receptima koji sadrže čokoladu jednostavno nema greške – svi je vole. Nije važno jesu li u pitanju kolači ili torte, čokoladni deserti jednostavo su omiljeni kod svih generacija, od najmlađih pa do najstarijih. Sigurno i sami imate nekoliko recepata za odlične deserte u kojima je čokolada glavna zvijezda, no ono što se danas traži je da su ti recepti ujedno i bezglutenski. Pa evo,  pred nama je jedan takav. Torta je odlična i sigurni će vam postati jedna od omiljenih. A da ćete je pripremati u brojnim prilikama, u to uopće nema sumnje.

Torta za sve prilike!


Bezglutenska čokoladna torta

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 115 g bezglutenskog brašna
  • 100 g mljevenog rogača
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 80 g čokolade sa 70 % kakaa
  • 2 jabuke (500 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g čokoladnog namaza (Nutela, npr.)
  • 150 g svježih borovnica


Priprema:

U zdjelu stavite žumanjke i šećer, pa s pomoću el. miješalice pjenasto izmiješajte.

Lagano dolijevajte ulje, a zatim mlijeko. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao, rogač i miješajte dok se smjesa dobro ne poveže.

Bjelanjke stucite u čvrst snijeg i lagano kuhačom umiješajte u smjesu.

Dodajte na manje komade grubo narezanu čokoladu, naribane oguljene jabuke i lagano promiješajte.

Smjesu ulijte u namašćen kalup za torte (Ø 22 cm) i pecite 25-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Kad je torta pečena, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Ohlađen kolač obilno premažite čokoladnim namazom i pospite svježim borovnicama.

*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads