Ovo je najmekši cheesecake na svijetu – barem tako kažu. Iz tog je razloga dobio naziv souffle cheesecake, a popularnost može zahvaliti brendu Uncle Tetsu koji ga je pogurao izvan Azije. Toliko je tražen da ljubitelji slatkog čekaju ispred slastičarnica satima kako bi ga se dočepali, a cijeli hype poduprli su recepti od samo tri sastojka koji su se proširli društvenim mrežama.
Oni su omogućili da i kod kuće možete kreirati paperjastu smjesu koja je kasnije dorađivana. Mi danas donosimo malo kompliciraniju varijantu, ali s istim rezultatima. Mekani japanski cheesecake najčešće se služi samo posipan šećerom u prahu, a možete mu dodati i neko voće ili fini džem.
Recept za najmekši cheesecake
Sastojci:
140 g šećera
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
50 g maslaca
250 g krem sira
100 ml mlijeka
1 žlica soka od limuna
60 g brašna
20 g škrobnog brašna
1/4 žličice soli