Tom Gretić + Sanja Aleksić = INDEPENDENT FOOD REPORTERS

Neki kažu da je nestao s gastro scene, neki kažu da se povukao, a on samo uživa i radi ono što stvarno voli, uz djevojku s kojom gleda u istom smjeru.
Tom Gretić, jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara s trenutačnom adresom u Beogradu i njegova djevojka Sanja Aleksić krenuli su u novu gastro priču. Tomovo iskustvo i Sanjina kreativnost rezultirali su projektom Independent Food Reporters.

Tom: “Independent Food Reporters je koncept nastao u želji da s ljudima podijelimo ljubav prema dobroj hrani i dobrom piću. Na našoj FB stranici pišemo samo o onome što nam se posebno sviđa i cijela je priča vrlo pozitivna. Ne želimo kritizirati ono što nam nije po ukusu, umjesto toga želimo proširiti znanje o onome što je sjajno. Na FB stranici nalaze se recepti, autorski tekstovi o hrani, piću, kuhanju i gastronomiji uopće, intervjui s vinarima, kuharima, proizvođačima piva, kao i naša razmišljanja i pogledi na određene škakljive teme. Tu su i akcije koje organiziramo: kuhanje uživo s FB followerima, kuhanje u osnovnoj školi s klincima, sudjelovanje na raznim festivalima i slično. Dakle, sve što uključuje odličnu klopu i piće, a u edukativne je svrhe”

Sanja: “Tom daje savjete o pripremi, obrazlaže nesuglasice, lomi predrasude; od toga kako tretirati različite komade mesa do toga kakav nož vam treba u kući i kako ga održavati. Finalni cilj je edukacija. Tko želi kuhati nešto posebno ili jednostavno probati nešto novo, bilo to hrana, vina, craft pivo, rumovi i sl., sada ima priliku saznati kako, što i gdje. Što se tiče naših recepata, ima i jednostavnih i kompliciranijih, kraćeg i duljeg vremena pripreme. Tko voli kuhati, uživat će. Uspjeli smo vrlo lijepo uklopiti priču s prijateljima koji obožavaju kuhati i kuhaju sjajno. Jednom tjedno objavljujemo recept prijatelja koji on sam odabere. Iako je svaki put druga osoba u pitanju, recepti koje nam šalju su sjajni. Uvijek nas iznenade.”

Tom daje savjete o pripremi, obrazlaže nesuglasice, lomi predrasude; od toga kako tretirati različite komade mesa do toga kakav Vam je nož potreban u kući i kako ga održavati.

Tom: “Sve radimo sami, ne dijelimo tuđe tekstove, slike ili ideje. Oboje smo vrlo kreativni, volimo fotografiju, volimo pisati i iskreno uživamo u ovoj ulozi. Podijeliti s ostalima ono što voliš je predivno. Ljudi nam pišu s oduševljenjem, zahvajuju se, iščekuju nove tekstove i recepte. To je divan osjećaj i vrlo lijepa interakcija. Primijetili smo da su mnogi zapravo željni znanja, voljni su probati i učiti. Kada ljudi shvate da mogu kuhati ama baš sve i da se sve da osvojiti, tu više nema granica.”

Sanja: “Independent Food Reporters je za sada FB stranica. Pripremamo sajt koji će biti daleko opširniji. Na sajtu će se naći još mnogo toga zanimljivog, a dio sajta će biti blog, za koji i dalje pišemo samo nas dvoje. Sve u svemu, puno novih poznanstva, zabave i iznenađenja. Dobra priča, pozitivna. Tu nema mjesta lošoj kritici.”

Svidjelo nam se jelo u nekom od restorana ili nas je oduševila kombinacija jela s određenim vinom? E, to će se uvijek naći na našoj stranici!

Tom: “Recenzije restorana nas ne zanimaju, ima ih više nego dovoljno i to nije smjer kojim želimo ići. Hrani pristupamo na svjež, osvježavajuć i veseo način. Svidjelo nam se jelo u nekom od restorana ili nas je oduševila kombinacija jela s određenim vinom? E, to će se uvijek naći na našoj stranici! A što nam nije po ukusu, o tome jednostavno ne pišemo.”

Drugačije, iskreno i zabavno – veselimo se svemu novome što nam spremaju Tom i Sanja!
Možete ih pratiti na facebook stranici: https://www.facebook.com/independentfoodreporters/

Andrea Pavlović

glavna urednica

WordPress Ads