Obožavamo koristiti avokado kao zamjenu za maslac ili majonezu jer se jednako lako razmazuje, a pun je zdravih masnih kiselina! Jedan jedini avokado dovoljan je za čak 3-4 tost sendviča za koji donosimo recept.
Avokado tost
Sastojci
2 jaja
2 kriške zdrave, bezglutenske varijante kruha (npr. Bezglutensko čudo od kruha)
1/2 avokada
2 žlice naribanog parmezana
sol i papar
svježe začinsko bilje (peršin, timijan ili bosiljak)
Baby špinat (svježi listovi)
Kriške rotkvice
Priprema
Stavite lonac vode da prokuha. Kada voda proključa, isključite vatru i pažljivo razbijte jaja direktno u vodu. Pokrijte lonac i pustite da odstoji 5 minuta (4 minute za jako mekano kuhana, 4 i pol minute za mekano kuhana, 5 ili više minuta za polu-mekane ili tvrde žumanjke).
Dok se kuhaju jaja, tostirajte kruh i razmažite/izdrobite vilicom avokado na svaki komad tosta. Kada su jaja gotova, koristite žlicu kako bistrinu izvadili iz vode u kojoj su se kuhala i stavite ih na vrh tosta. Pospite parmezanom, dodajte sol, papar i svježe bilje. Poslužite uz svježi baby špinat i kriške rotkvice ili cherry rajčice.