Fine energetske zobene pločice

Kao i uvijek, nastojimo paziti što i kako jedemo. No, kao i uvijek, često osjetimo napad gladi ili baš sad moramo pojesti nešto slatko. Kako pomiriti ove dvije suprotnosti i još usto biti siguran da u onome što jedemo nema dodatnih pojačivači okusa, konzervansa, umjetnih boja i sl.? Imamo rješenje! Oduševite se kombinacijom kikiriki maslaca i zobenih pahuljica u finim energetskim pločicama prema receptu Tamare Popović. Evo kako ćete napraviti svoje nove omiljene energetske pločice.

Suhi sastojci

  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice suhih brusnica
  • Mali prstohvat morske soli

Mokri sastojci

  • 1/2 šalice kikiriki maslaca
  • 1 puna žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1/2 šalice rižinog slada
  • 80 g otopljene tamne čokolade


Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke pa zatim u drugoj zdjeli prvo izradite kikiriki maslac i rižin slad te dodajte kokosovo ulje.
  2. Tamnu čokoladu otopite na pari, maknite sa vatre i ostavite nakratko sa strane.
  3. Suhim sastojcima dodajte mokre i otopljenu čokoladu te sve skupa dobro promiješajte.
  4. Smjesu prebacite u manji kalup, obložite papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku da se stisne, otprilike nekih 20ak minuta.
  5. lzrežite na pločice.

Ova količina je za 8 pločica. Držite ih na suhom i hladnom mjestu.

Recept: Tamara Popović

Zdravi zobeni kolačići

YumYum Paradise: Proteinski zobeni kruh

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads