Pred nama je produženi vikend, koji bismo, da je situacija drugačija zasigurno proveli s većim društvom negdje na otvorenom, uz roštilj, pjesmu, a oni uz more možda i uz prvo kupanje. No, mjere Stožera i dalje su na snazi. Iako se polako vraćamo starim navikama, oprez je na snazi i nema većih okupljanja.
No, naoružani oprezom želimo vam da se ipak malo opustite ovih dana i uživate. Donosimo vam fine recepte koje smo preuzeli od naših Instagram gurmanki. Neobični, egzotični i primamljivih boja. Jedva ih čekamo isprobati. Želimo vam dobar tek
Egzotična salata od quinoie i manga
Evo recept za jednu egzotičnu salatu od quinoe i manga u glavnoj ulozi koju je pripremila Zdravi i fit – Recepti by Tina. Puna je okusa, a može biti prilog uz meso ili ribu.
Potrebno vam je:
Šalica i pol quinoe,
1 mango,
1 crvena kapula,
20-ak cherry rajčica,
1 crvena paprika,
1 limeta,
Menta,
Peršin,
Sol, papar,
maslinovo ulje.
Recept:
Skuhati quinou po uputi sa pakiranja. Procijediti te zaliti hladnom vodom. Kad se ohladi staviti u zdjelu te dodati sve narezano povrće. Začiniti sa sokom od limete, maslinovim uljem (ne štedite), sol i papar. Sve pospite sjeckanim peršinom i mentom. Promiješate je dobro i stavite u frižider bar sat vremena.
Prije serviranja je isprobajte i ako fali još začina dodajte.
Dobar tek!
Salata od avokada
Na @crogourmethk uvijek naiđemo na fine i maštovite recepte. Kada je u pitanju recept za salatu s avokadom, ova kombinacija divljeg dimljenog lososa, cherry rajčice i avokada jedan je od favorita. Lagana je, a opet puna i ukusna.
Sastojci:
avokado
divlji dimljeni losos
cherry rajčice
feta sir
sjemenke sezama
kapare
ekstra djevičansko maslinovo ulje
limun
Priprema:
Sve sastojke stavite u zdjelu, dodajte malo feta sira, nekoliko kapi i pospite kaparima i sjemenkama crnog sezama. Začinite dobrim ekstra djevičanskim maslinovim uljem i 1/4 iscijeđenog limuna. Nježno spojite i odmah poslužite.
Samo nek’ je šareno
Donosimo vam još jedan recept od Zdravi i fit -Recepti by Tina. Ona je kombinirala quinou sa povrćem. Ukoliko je nemate možete koristiti npr. rižu, proso, bulgur, heljdu ili slično. Također od povrća stavite što imate. Budite kreativni.
Recept:
Quinou skuhate u vodi. Na maslinovom ulju malo popržite pancetu i dvije sušene rajčice . To dodati u quinou. Zatim dodavati ostalo povrće: ribanu mrkvu, crvenu kapulu, papriku, kuhani slanutak ( ja sam iz konzerve), peršin, menta. Začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom.
Uživajte!