Mladi listovi proljetne salate s camembertom i bruschettama

Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Đurđa Protić iz Zvona cateringa.

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 5 minuta

SASTOJCI:

Za salatu:

  • 200-300 grama različitih mladih listova salata
  • 6 komada baguette
  • 200 grama sira camembert (mekani kravlji sir s bijelom pljesni). Delicija, ali ako nemate u frižideru taj sir, možete na bagetu servirati i bilo koji nježni kozji ili kravlji sir koji se lako topi na grillu, serviran na bagetu.
  • 50 grama oraha
  • 100 grama crnih maslina bez koštice (naravno da je salata s crnim maslinama bolja i ljepše izgleda, ali ako nemate crnih maslina, možete servirati zelene)

Dresing:

  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica običnog senfa
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol, papar

Napomena: sastojke stavite u teglicu s poklopcem i dobro protresite. Na taj način dresing se najbolje poveže i praktičan je kao dresing po svježoj salati.

PRIPREMA:

Na baguette položite o,5 cm debljine sira camembert ili neki drugi koji imate. Položite na lim za pečenje (program grilla).

Na tanjur servirajte listove salate, orahe, masline i dresing. Dobro promješajete salatu kako bi svi listovi dobili svoj dio dresinga.

Dodajte baguette sa zapečenim sirom camembert i odmah poslužite ovu toplo-hladnu salatu.

Foto: Đurđa Protić

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads