Azijska kuhinja: Soba tjestenina s kikiriki umakom

Uz aktualnu nagradnu igru u kojoj zajedno s Planetopijom poklanjamo knjigu Azijska jela, Maje Kefečer Basta, danas smo samo za vas izdvojili jedan recept iz ove sjajne kuharice. Riječ je o soba tjestenini i umaku od kikirikija. Za prste polizati!

 


Soba tjestenina s kikiriki umakom

Umak od kikirikija

Sastojci:

2-3 žlice kikiriki maslaca

1 žlica tamnog sezamovog ulja

1 žlica rižinog octa

1 žlica soka đumbira

2 češnja usitnjenog češnjaka

1 žlica javorovog sirupa ili kokosovog šećera

2 žlice čili umaka  ili svježi čili, po želji

2 žlice soka limete

malo vode

Priprema:

Miješajte sve sastojke za umak polako dodajući vodu, dok ne postane kremasto.

Tjestenina

Sastojci:

200 g soba tjestenine

1 šalica mahuna

1 paprika narezana na trakice

1 mrkva narezana na štapiće

200 g tofua mariniranog u tamariju

Posluživanje:

kikiriki, usitnjeni svježi korijander


Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Pred kraj dodajte mahune. Ocijedite i stavite sa strane.
Na ulju pržite tofu dok ne porumeni, pa stavite sa strane.
Pomiješajte tjesteninu i mahune s kikiriki umakom pa dodajte mrkvu i papriku. Poslužite s tofuom, kikirikijem i korijanderom.

Napomene

Moguće su i druge kombinacije povrća: klice mungo graha, cvjetača, brokula, špinat i sl. Ja volim da je dio povrća skuan, a dio sirov i hrskav.

Soba tjesteninu možete naći i u bezglutenskoj verziji, pa obratite pažnju na sastav.

Fotografije: Maja Danica Pečanić

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads