Vafli iz blendera sa zobenom kašom

Jutra su najljepša kada ih ispunite lijepim ritualima koji vam već u prvim minutama najave da će dan biti dobar i ugodan. Pomoću malih trikova pobrinite se da vam baš svaki dan započne na najljepši mogući način i da zakoračite ususret novim dnevnim obvezama s osmijehom na licu. Osim slatkih beauty rituala po kojima se dan poznaje, pobrinite se da vam jelovnik u jutarnjim satima bude mirisan, ukusan, ali i da izgleda očaravajuće.

Vafli su obrok koji odgovaraju baš svakom ukusu.

Kako vam je baš za sve što činite potrebna energija, pobrinite se izdvojiti barem tridesetak minuta da biste pripremili slasne zalogaje i tako si osigurali početak dana kakav zaslužujete, odnosno u kojem ćete uživati. Ispunite dom ugodnim mirisima omiljenog doručka i u mirnoj atmosferi pojedete najvažniji obrok u danu. Tek tada nanesite ruž i krenite u svoju dnevnu pustolovinu.

Vafli su obrok koji odgovaraju baš svakom ukusu. Stoga s ovim vaflima ne možete pogriješiti. Pronašli smo recept za švedske vafle koji se pripremaju u blenderu. Beskrajno su zanimljivi i ukusni. U nastavku otkrijte kako pripremiti doručak koji će zasigurno će postati vaš favorit.

 VAFLI SA ZOBENOM KAŠOM

Sastojci:

  • 6 čajnih žličica maslaca, rastopiti i lagano ohladiti
  • 1  šalica zobenih pahuljica
  • ½ žličice soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1-2 čajne žličice javorovog sirupa
  • 1 žličica melase
  • 1-1 ½ šalice vode
  • 2 jaja

Priprema:

Rastopite maslac i ostavite da se malo ohladi. U međuvremenu ubacite zobenu kašu, prašak za pecivo, sol i cimet u blender. Miksajte dok se smjesa ne pretvori u brašno, oko jedne minute. Dodajte 1 šalicu vode, jaja i po želji zaslađivače i umiješajte u tijesto, oko jednu minutu. Dodajte maslac i ponovno, miješajte oko jedne minute.
Pustite da tijesto sjedi 5 minuta i zagrijavajte pekač za vafle.

Dobro promiješajte tijesto. U ovom trenutku tijesto bi trebalo biti dovoljno tanko da pobjegne s lopatice. Ako se to ne dogodi, dodajte malo vode i ponovno pomiješajte. Ulijte željenu količinu tijesta u pekač za vafl. Tijesto se neće proširiti samo od sebe, pa ga špatulom raširite sve do rubova. Ponovite s preostalim tijestom, dobro promiješajte prije izlijevanja na pekač. Vaflima potom dodajte zdravu inačicu slatkog vrhnja ili pudinga i voće. Poigrajte se vlatitom maštom i uživajte u preukusnom doručku.

Foto: Instagram

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads