Nova znanstvena studija pokazala je kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preveniraju i snažno zaustavljaju razvoj stanica raka, posebno raka dojke!
Znanstvenici naglašavaju i to da ništa s njega ne smijete baciti, ni meso sa sokom, ni sjemenke, a posebno ne koru!
Limunova kora, naime, sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok ploda!
Osim niza zdravstvenih razloga, limun će dati i poseban okus hrani, pa možete uživati u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori.
Djelotovorna svojstva
Osim antikancerogenog djelovanja, ovo voće ima i sljedeća svojstva:
pomaže pri oslobođanju tijela od toksina
ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica
učinkovit je protiv internih parazita i crva
regulira krvni tlak
djeluje kao antidepresiv
odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja
Novi okus hrane
Osim ovih zdravstvenih razloga, na sljedeći način možete uživati u njegovom predivnom cjelovitom okusu, posebno kori.
Jednostavno je. Uzmite neprskani limun (ako nemate provjereni domaći, kupite organski bio limun u većim trgovinama ili trgovinama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete cijeli, a možete i narezan na kriške).
Ono što ćete doživjeti je sasvim novi okus u kojem će jezični pupoljci uživati, a tijelo zahvaljivati – zdravljem!