Večeras u Klubu hrvatskih glazbenika Sax! u Palmotićevoj ulici, započinje šesta sezona omiljenog ženskog talk showa Ženska priča. Svestrana Marijana Perinić u prvom druženju sa svojim gošćama u novoj sezoni, razgovarat će na temu Žena na estradi s Gabi Novak, Frankom Batelić i Mijom Dimšić.
“Ćaća mi je porijeklom iz Vrsi kod Nina, mama je iz Vrpolja kod Šibenika i premda u Vrsima svake godine ljetujem i Zadar jako volim, više se osjećam Šibenčankom jer sam u Šibeniku odrasla. ‘Hiperaktiva’ je riječ koja me prati jer paralelno radim 65 poslova i nikad mi nije dosadno, samo ponekad samu sebe izludim od pustih kombinacija u glavi. Prvi samostalni nastup imala sam u zagrebačkom Purgeraju na Ribnjaku, a u publici su bile moje prijateljice. Pričala sam nešto o svom celulitu i sprdala se na svoj račun, a one su umirale od smijeha. Kad sam sišla sa stagea, sjećam se da sam bila sretna k’o prasica.”
Ovako o sebi priča Marijana Perinić. Izuzetno zanimljiva mlada dama prepuna različitih interesa i ideja, duhovita, britka, pozitivna, zarazne energije. Osim što je već godinama u voditeljskim vodama svog autorskog projekta Ženska priča, izdala je čak tri knjige, uspješno imitirala predsjednicu Kolindu K., uveseljavala mnogobrojnu publiku stand up comedy Štiklom u mozak…
Prvu knjigu “Jesi online?” napisala je u formi dopisivanja na društvenim mrežama, “Gore ne može” sadrži kratke priče s njezinih stand up comedy nastupa, a u knjizi “Šaka suza, vrića smija” piše o muško-ženskim odnosima. Puno aktivnosti i projekata, a svi podjednako uspješni.
Moj moto je: work hard, play harder!
Kako ste, Marijana i što Vas okupira ovih dana? Kako štitnjača?
Štitnjača je u redu, hvala na pitanju! 😊 Trenutačno me okupira pokretanje 6. sezone talk -showa Ženska priča, od kompletne organizacije, promocije, administracije svega… Ali, paralelno me i veseli jer uistinu spremamo zabavnu sezonu.
Što pripremate u ovoj sezoni i koje će se teme obrađivati? Jesu li već poznate gošće?
Danas krećemo s temom Žena na estradi, a dolaze nam prave glazbene dive: Gabi Novak, Franka Batelić i Mia Dimšić. Kroz cijelu sezonu planiram ugostiti uspješne, pametne, svestrane i kreativne žene s raznih područja: glume, pjevanja, sporta, medija, poduzetništva, zdrave prehrane, fitnessa, seksualnosti pa do aktualnih influencerica i poznatih majki i kćerki.
Kako biste opisali dosadašnjih pet sezona i koliko su Vas obogatili razgovori s gošćama, odnosno ženama koje imaju što za reći i poručiti ostalim ženama?
Kad uspješne žene spojite s humanitarnom pričom (prihod od ulaznica doniramo za Europa donna Hrvatska) u ugodnom ambijentu, tada se cijela priča pretvara u jedan dobar ženski izlazak. I za žene u publici, a i za mene osobno. Meni je ova cijela priča hrana za dušu. Nevjerojatno je koliko mi je dosadašnjih gošći privatno postalo prijateljice. Sve one, ne samo da su na sceni svojim pričama inspirativno djelovale na žene u publici, već mi život i dalje uljepšavaju svojim savjetima.
Za Vas se često kaže da ste jedna od najsvestranijih žena u Hrvatskoj. Koji Vam je životni pokretač i što Vam je uopće “pogonsko gorivo”, s obzirom da ste stalno u pokretu i različitim projektima?
Ono što me pokreće je moje ludilo u glavi koje stalno smišlja nešto novo. Od stand up-a, imitacija, Ženske priče, pisanja knjiga… Jednostavno u poslu ne znam niti ne mogu mirovati. Tako sam, ustvari, svoj unutarnji nemir preusmjerila na posao i kreativu iz čega se stalno i rađaju neki novi projekti. Ali zato privatno itekako znam malo usporiti i prebaciti iz šeste u treću i uživati. Od yoge, meditacija, plesa, večera s prijateljima, putovanja, pa sve do izlazaka vikednom. Moj moto je: work hard, play harder… To znači da preko tjedna itekako zasučem rukave, ali se zato vikendom nagradim..
Vrti li Vam se već neka nova knjiga po glavi?
Meni se stalno nešto mota po glavi! Imam i ideju za četvrtu knjigu. Samo treba sjesti i početi pisati… Ali, trenutačno mi ostali projekti pojedu cijeli dan, tako da… bit će knjiga, samo da se malo rasteretim.
Što Vas veseli u životu i koliko imate vremena za hedonizam? Jeste li uspjeli izbalansirati svoju radoholičarsku stranu s onom posvećenoj odmaranju i uživanju u lijepim stvarima?
Meni je hrana smisao života, što se i vidi po mojim oblinama! 🙂 Zato je i većina mojih aktivnosti izvan posla vezano uz hranu i uživanje ili pak skidanje tih dobivenih kila… 🙂 Eto, zasad barem nekako uspješno održavam balans.
Imate li vremena za lijepa putovanja? Koja biste od njih izdvojili?
Ljeta su mi postala isključivo vezana uz Dalmaciju, uz moj Šibenik i Zadar. A zimi volim otići na daleka putovanja. Izdvojila bih Moskvu, New York, potom Australiju, a ovaj siječanj planiram u Indiju ili Brazil. Obožavam nakon Nove godine pobjeći u tople krajeve, preskočiti melankolični zagrebački siječanj i vratiti se tamna kao Mulatkinja.
Brinete li o zdravlju prosječno ili ste u grupi onih koji su nešto češće u liječničkim ordinacijama na raznim pregledima?
Uz yogu i ples, odlazim na kvantnu i frekvencijsku dijagnostiku u holistički centar Plasma Saal gdje se najbolje regeneriram. Također, veliki sam pobornik LCHF prehrane kroz koju sam izbacila loše ugljikohidrate, škrob i šećere.
Imate li neku svoju zdravu dnevnu rutinu?
Doručak nikada ne preskačem, jer nisam normalna kad sam gladna! Potom crna kava… I ujutro obvezno napravim Pozdrav suncu jer me razgiba i da mi energiju. A prije spavanja volim razne meditacije. Podržavam i autogeni trening kojim se najbolje opuštam i utonem u duboki san bez problema.
Koristite li prirodne preparate za njegu tijela i kose? Imate li neki svoj beauty recept koji biste podijelili s nama?
Dovoljno sna, druženja s pravim prijateljima, malo sporta, kvalitetne hrane i bit ćete sretni i zadovoljni. To je moj isprobani recept.
Što najviše volite jesti, a što kuhati, ako stignete? Imate li neki svoj specijalitet?
Obožavam povrće i meso na dobrim mastima (maslinovo ulje, maslac, kokosovo ulje i svinjska mast). Kuham tipično dalmatinski, do 20 minuta dnevno, jer nemam baš vremena, a slatko sam izbacila. Specijalitet mi je hobotnica na salatu, koju kad jedem, ipak si dozvolim pojesti i krumpir.
RECEPT
Hobotnica na salatu
Sastojci:
hobotnica
krumpir
kapula (crveni luk)
sol, šećer
Priprema:
Kuha se vrlo jednostavno: odvojeno hobotnica u posoljenoj vodi uz žlicu šećera, a odvojeno krumpir. Potom sve lijepo pomiješate u zdjeli, dodate puno kapule (crvenog luka), maslinovog ulja , papra i soli i jednostavno- guštate!
ŽENSKA PRIČA
Ženske priče uvijek su dobra prilika za ženski izlazak, a tako će tako biti i u novim nastavcima. Šesta sezona, koja upravo započinje, traje sve do lipnja 2019. godine.
Svoje mjesto u publici možete rezervirati (rezervacija stola je obavezna) na ili pozivom 091/552-0611. Cijena karte je simboličnih 20 kuna, a sav prihod uplaćuje se za potrebe Europa Donna Hrvatska.