Reci “Nije me briga!” i živi svoj, a ne živi tuđi život

Reci “Nije me briga!” i ne brini što bi moglo biti. Ne zabrinjavaj se budućnošću koja još nije tu ili koja možda nikada neće biti, zapostavljajući sadašnji trenutak i ljude u njemu. Ne razmišljaj o tome što bi se jednoga dana moglo desiti. Jer, pitanje je hoćeš li taj dan o kojem brineš uopće doživjeti. Ne zabrinjavaj se što se događa negdje u svijetu. Jer, tvoja moć i utjecaj sežu samo do onog mjesta dokle sežu tvoje riječi i tvoje tijelo. Dalje od toga ne možeš nikoga i ništa mijenjati.

Budi dovoljno strpljiva pričekati samo ono što zaista zaslužuješ.

 

Pomozi ili – ne smetaj

Reci “Nije me briga!” i pusti ljude koji se žale na druge. Možda ne žele znati da unutar sebe imaju dovoljno posla i da im je ulazak u tuđi život zapravo samo izlika da ne bi radili i mijenjali nešto u svome. Ne gledaj kako se tko ponaša, što je tko učinio, kuda tko ide, kakve su mu namjere… Jer, u konačnici, ne znaš njegovu priču, pa otkuda ti pravo da možeš nešto o njemu suditi. Pusti druge da žive svoj život. Ako im možeš pomoći – pomozi im, a ako ne možeš – ne smetaj im.

Reci “Nije me briga!” i prestani razmišljati o prošlosti. Prestani govoriti „Što bi bilo – da je bilo“ i počni više djelovati. Ostavi se briga o onome što ne možeš promijeniti i na što ne možeš utjecati, jer one te mogu samo slomiti, a da ništa ne dobiješ. Reci “Nije me briga!” i prestani prihvaćati ponude koje te spuštaju, koje te podcjenjuju i čine manje vrijednim. Budi dovoljno strpljiva pričekati samo ono što zaista zaslužuješ.

Samo pozitiva

Reci “Nije me briga!” i okreni se pozivnim stvarima. Okreni se ljudima koji će te inspirirati da učiniš nešto vrijedno i plemenito. Otiđi od onih koji jedva čekaju usisati tuđu negativnu energiju. Počni češće govoriti “Nije me briga!” ne iz sebičnih prohtjeva, nego jednostavno zato što te većina stvari u životu ne mora i ne može biti briga, jer ti tu ništa ne možeš napraviti. Kad odbaciš takve stvari, okreni se onim ljudima do kojih te mora biti briga i živi s njima i za njih.

Autor: Mario Žuvela

Trač kao društvena kategorija 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads